Betere zorg dankzij voorspellende gave Philips?

CareSage Philips ouderenzorg

15-04-2015 15:05 | Door: Laura Fransen

Een nieuw analysesysteem belooft betere ouderenzorg en minder ziekenhuisopnames. Philips CareSage voorspelt medische aandoeningen voordat ze er zijn.

CareSage is de nieuwste innovatie afkomstig van het Philips digitale platform Health Suite. Het systeem analyseert de gezondheid van patiënten gebaseerd op zowel real-time informatie als gezondheidsdata uit de Health Suite database. Gebaseerd op de analyse voorspelt CareSage hoe waarschijnlijk het is dat er gezondheidsproblemen optreden. Het systeem stelt zorgprofessionals in staat preventief in te grijpen en eventuele ziekenhuisopnames te voorkomen.

Volgens Philips is CareSage vooral geschikt ter verbetering van de ouderenzorg. Veel oudere patiënten belanden onnodig in het ziekenhuis door gebrekkige monitoring. CareSage moet uitkomst bieden door de gezondheid van senioren thuis in de gaten te houden.

CareSage verkrijgt de benodigde real-time informatie via wearables. Ouderen zijn al jaren trouwe gebruikers van deze draagbare technologie in de vorm van medische alarmsystemen. Philips verwacht dat de combinatie van een waarschuwingssysteem met een voorspellende analyse een enorme impact kan hebben op proactieve ouderenzorg. 

Philips ontwikkelt meer zorgtechnologie. Onlangs introduceerde het bedrijf in Nederland een draagbaar echografiesysteem wat een ziekenhuisbezoek vaak overbodig maakt. 

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Philips | Foto: David, Bergin, Emmett and Elliott, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Laura Fransen

Volgt innovaties en ontwikkelingen op het gebied van Zorg & Welzijn, Groothandel & Retail en Kleding.Nieuws over zorg en welzijn

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van zorg en welzijn. DuurzaamBedrijfsleven geeft inzicht in de laatste innovaties op het gebied van de duurzame zorgsector, zoals e-health, elektronische butlers en zorgrobots. Ook brengen we nieuws over medische doorbraken en proces-  en productverbeteringen in de zorgbranche, zoals de maatregelen die ziekenhuizen kunnen nemen om bijvoorbeeld voedselverspilling tegen te gaan en energie te besparen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Zorg & Welzijn