Cordaan als eerste van start met Food & Waste Scan

Cordaan, Food & Waste Scan

22-04-2015 10:42 | Door: Laura Fransen

Zorginstelling Cordaan gaat als eerste gebruik maken van de Food & Waste Scan. De tool moet Cordaan tot 30 procent aan voedingskosten besparen door verspilling tegen te gaan.

Zorginstelling Cordaan gaat de Food & Waste Scan vanaf 8 juni gebruiken in de vestiging in Berkstede, Diemen. De Scan biedt bedrijven inzicht in de onderliggende oorzaken van voedselverspilling. Het systeem volgt gerechten van productie tot afruimen en analyseert op welke momenten verspilling plaatsvindt. Dit maakt het gemakkelijker de oorzaken gericht aan te pakken.

Na een succesvol pilotproject in 2014 is Cordaan de eerste instelling die met de Food & Waste Scan aan de slag gaat. De zorginstelling won een jaar lang gratis gebruik van de Food & Waste Scan op de Zorgtotaalbeurs. Naast lagere voedselkosten, resulteert minder verspilling ook in lagere afvalverwerkingskosten.

Duurzaam imago

De Scan is ontwikkeld door adviesbureau The FoodProfessor. Volgens de ontwikkelaars heeft de Scan niet alleen financiële voordelen voor de gebruikers. Het gebruik van de tool zou het duurzame imago van instellingen kunnen verbeteren en het bewustzijn van zorgprofessionals vergroten.

Cordaan heeft vestigingen in Amsterdam, Diemen, Zaanstad, Huizen, Maartensdijk en Nieuw Vennep. Andere organisaties kunnen tegen betaling van jaarlijkse licentiekosten gebruik maken van de Scan. De FoodProfessor verwacht dat bedrijven de kosten binnen één tot drie maanden terugverdienen. 

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: The FoodProfessor | Foto: Lance Cheung USDA, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Laura Fransen

Volgt innovaties en ontwikkelingen op het gebied van Zorg & Welzijn, Groothandel & Retail en Kleding.Nieuws over zorg en welzijn

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van zorg en welzijn. DuurzaamBedrijfsleven geeft inzicht in de laatste innovaties op het gebied van de duurzame zorgsector, zoals e-health, elektronische butlers en zorgrobots. Ook brengen we nieuws over medische doorbraken en proces-  en productverbeteringen in de zorgbranche, zoals de maatregelen die ziekenhuizen kunnen nemen om bijvoorbeeld voedselverspilling tegen te gaan en energie te besparen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Zorg & Welzijn