$ 35 mln voor diagnose op zakformaat

Diagnose in de zorg

01-05-2015 07:57 | Door: Laura Fransen

Een klein, handzaam zelfdiagnose-apparaat van techbedrijf Scanadu haalt wereldwijd miljoenen op. Het bedrijf sloot de meest recente investeringsronde af met $ 35 mln.

Scanadu ontwikkelt e-health apparatuur om de diagnostische kracht van ziekenhuizen over te brengen naar smartphones. Een van de nieuwste ontwikkelingen is de Scout, een draadloos apparaat ter grootte van een handpalm. Gebruikers houden het apparaat tegen hun slaap. Binnen een paar seconden leest de Scout nauwkeurig medische waarden af, zoals bloeddruk, zuurstofniveaus, hartslag en temperatuur. De gegevens worden verstuurd naar de smartphone van de gebruiker.

Scanadu Scout zelfdiagnose

Er is veel interesse in de zelfdiagnose-apparatuur. De nieuwste investeringsronde brengt het totaalbedrag dat Scanadu sinds de oprichting in 2011 heeft opgehaald op $ 49,7 miljoen. Eerder bracht een crowdfundingcampagne voor de Scout $ 1,6 mln op, ruim 1.600 procent van het streefbedrag. 8.500 mensen kochten een testexemplaar voor $ 199. Eind deze maand ontvangen de laatste investeerders het apparaat thuis.  

Kosten besparen

Volgens de Belgische oprichter van Scanadu, Walter de Brouwer, kunnen innovatieve diagnosetechnieken de zorgsector veel kosten besparen. Patiënten zijn in staat zelf betrouwbare medische informatie te vergaren en deze te delen met zorgprofessionals. Onderzoeken die voorheen bij de huisarts of in het ziekenhuis plaatsvonden, doet de patiënt nu zelf thuis.

Scanadu ontwikkelt de e-healthproducten vanuit het NASA-onderzoekscentrum in Silicon Valley, Californië. Het bedrijf heeft nog geen toestemming van de Amerikaanse Food and Drug Administration voor de commerciële marktintroductie van de Scout. De nieuwste investering moet het bedrijf onder andere helpen aan alle strengen eisen te voldoen. 

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Scanadu | Foto: Morgan, via Flickr Creative Commons (cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Laura Fransen

Volgt innovaties en ontwikkelingen op het gebied van Zorg & Welzijn, Groothandel & Retail en Kleding.Nieuws over zorg en welzijn

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van zorg en welzijn. DuurzaamBedrijfsleven geeft inzicht in de laatste innovaties op het gebied van de duurzame zorgsector, zoals e-health, elektronische butlers en zorgrobots. Ook brengen we nieuws over medische doorbraken en proces-  en productverbeteringen in de zorgbranche, zoals de maatregelen die ziekenhuizen kunnen nemen om bijvoorbeeld voedselverspilling tegen te gaan en energie te besparen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Zorg & Welzijn