UMC Utrecht zet in op verantwoorde inkoop ICT

Ziekenhuizen

01-05-2015 15:36 | Door: Willemien Groot

Het UMC Utrecht gaat bij aankoop van ICT-apparatuur en elektronica letten op de arbeidsomstandigheden. Het academisch ziekenhuis sluit zich aan bij het Europese Electronics Watch.

Het UMC Utrecht is de eerste Nederlandse partner van de organisatie en de eerste Europese zorginstelling die met Electronics Watch samenwerkt. Dat meldt de onafhankelijke monitoringsorganisatie voor de elektronicabranche op zijn website.

Volgens een woordvoerder van het ziekenhuis is de stap een logisch gevolg van het duurzame inkoopbeleid. “Electronics Watch geeft waardevolle, objectieve informatie over de toeleveringsbedrijven in de elektronica-industrie. Dat helpt ons in gesprek te gaan met de leveranciers", zegt Anne Marie van den Berg, verantwoordelijk voor het inkoopbeleid van het ziekenhuis in een verklaring.

Electronics Watch is vorige maand opgericht en zet zich in voor de verbetering van arbeidsomstandigheden bij elektronicaproducenten en de toeleveranciers. Volgens de organisatie valt op het gebied van werktijden, de omgang met giftige stoffen en transparantie nog veel te verbeteren. Door de krachten van inkopers bij overheidsinstellingen, universiteiten en ziekenhuizen te bundelen, wil Electronics Watch werken aan structurele verbeteringen.

Tot nu toe hebben vijftig partners uit de (semi-)publieke sector in Europa zich bij het initiatief aangesloten.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Electronics Watch | Foto: Phalinn Ooi, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Door: Willemien Groot

Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, bouw & infra, landbouw & visserij en voeding & dranken. Journalist met een passie voor duurzame innovatie.Nieuws over zorg en welzijn

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van zorg en welzijn. DuurzaamBedrijfsleven geeft inzicht in de laatste innovaties op het gebied van de duurzame zorgsector, zoals e-health, elektronische butlers en zorgrobots. Ook brengen we nieuws over medische doorbraken en proces-  en productverbeteringen in de zorgbranche, zoals de maatregelen die ziekenhuizen kunnen nemen om bijvoorbeeld voedselverspilling tegen te gaan en energie te besparen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Zorg & Welzijn