Beenbrace moet kunsthart laten kloppen

Brace Rice University

05-05-2015 14:44 | Door: Laura Fransen

Een kunsthart laten kloppen met energie uit een beenbrace. Studenten van de Amerikaanse Rice University brengen dit futuristische scenario een stap dichterbij.

De studenten van de Rice University in Houston, Texas ontwikkelden een beenbrace die energie opwekt bij iedere stap die de drager zet. Bijzonder is de kleine motor bij het scharnier van de brace, die kniebuigingen direct omzet in bruikbare elektriciteit. Het huidige prototype slaat de elektriciteit op in een lithium-ion batterij. De studenten verwachten dat toekomstige versies de elektriciteit draadloos zullen overbrengen naar medische apparatuur.

De nieuwste versie van de brace wekt tijdens het lopen 4 watt elektriciteit op. Dat is nog niet voldoende om een kunsthart van alle benodigde stroom te voorzien. Toch is het nieuwe prototype een veelbelovende verbetering ten opzichte van eerdere versies. “We hebben een conversie- en opslagsysteem toegevoegd dat begin dit jaar nog niet aanwezig was”, zegt een van de studenten in een persbericht.

De ontwikkeling is onderdeel van een meerjarig project, gesponsord door Cameron International. Het Amerikaanse technologiebedrijf werkt aan de ontwikkeling van een kunsthart. Met projecten als deze hoopt het bedrijf een innovatieve manier te vinden om het kunstmatige orgaan van stroom te voorzien.

Bekijk een filmpje over de nieuwe brace van de Rice University op YouTube:

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Rice University | Foto: Rice University

Door: Laura Fransen

Volgt innovaties en ontwikkelingen op het gebied van Zorg & Welzijn, Groothandel & Retail en Kleding.Nieuws over zorg en welzijn

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van zorg en welzijn. DuurzaamBedrijfsleven geeft inzicht in de laatste innovaties op het gebied van de duurzame zorgsector, zoals e-health, elektronische butlers en zorgrobots. Ook brengen we nieuws over medische doorbraken en proces-  en productverbeteringen in de zorgbranche, zoals de maatregelen die ziekenhuizen kunnen nemen om bijvoorbeeld voedselverspilling tegen te gaan en energie te besparen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Zorg & Welzijn