Automatisch handwassysteem bespaart 50 procent water

Handen wassen water

15-05-2015 11:16 | Door: Laura Fransen

Een simpel en toch innovatief handwassysteem bespaart tot 50 procent water. Het geautomatiseerde systeem doseert zowel water als zeep.

Het Syncra Total Hand Hygiene Systeem is ontwikkeld door Ecolab. Het Amerikaanse bedrijf is gespecialiseerd in producten voor effectieve, efficiënte reiniging en infectiepreventie. Daarin ligt de focus op de totale impact op het milieu. Volgens de makers verbetert het geautomatiseerde handwassysteem de hygiëne, terwijl het waterverbruik met tot 50 procent afneemt. Ecolab ziet onder andere toepassingsmogelijkheden in de horeca.

Het handwassysteem bestaat uit drie geautomatiseerde stappen. Met behulp van sensoren geeft het systeem een vastgestelde hoeveelheid water en zeep af. Een timer bepaalt vervolgens hoe lang de gebruiker moet inzepen, voordat het systeem een bepaalde hoeveelheid spoelwater afgeeft. Het systeem is te installeren op bestaande wastafels. Bedrijven kunnen de hoeveelheden en tijdsduur van elk van de drie stappen aanpassen aan bedrijfsprotocollen.

Award

Eerder dit jaar beloonde de Amerikaanse National Restaurant Organization (NRA) het systeem met een Kitchen Innovation Award. Van 16 tot en met 19 mei presenteert Ecolab de innovatie tijdens de NRA Show in Chicago.

Ecolab is een wereldwijde aanbieder van producten en diensten op het gebied van reiniging, gezondheid en voedselveiligheid. Het hoofdkantoor staat in St. Paul, Minnesota. In Nederland opereert het bedrijf vanuit een kantoor in Nieuwegein.  

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Ecolab | Foto: Sarah Laval, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Laura Fransen

Volgt innovaties en ontwikkelingen op het gebied van Zorg & Welzijn, Groothandel & Retail en Kleding.Nieuws over zorg en welzijn

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van zorg en welzijn. DuurzaamBedrijfsleven geeft inzicht in de laatste innovaties op het gebied van de duurzame zorgsector, zoals e-health, elektronische butlers en zorgrobots. Ook brengen we nieuws over medische doorbraken en proces-  en productverbeteringen in de zorgbranche, zoals de maatregelen die ziekenhuizen kunnen nemen om bijvoorbeeld voedselverspilling tegen te gaan en energie te besparen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Zorg & Welzijn