L’Oreal onderzoekt 3D-printen van huidcellen

L'Oreal

19-05-2015 11:47 | Door: Laura Fransen

Cosmeticamerk L’Oreal begeeft zich op het terrein van 3D-printen. Het bedrijf werkt samen met het Amerikaanse bioprintbedrijf Organovo aan het 3D-printen van huidcellen.

Organovo’s 3D-bioprintingtechniek maakt het mogelijk levend weefsel te printen die de vorm en functies van menselijk weefsel exact nabootsen. L’Oreals expertise op het gebied van huidwetenschap moet de ontwikkeling van 3D-geprinte huid helpen versnellen. Het cosmeticabedrijf ziet grote mogelijkheden voor het testen en evalueren van producten. Het bedrijf maakt naar eigen zeggen sinds 2013 geen gebruik meer van dierproeven.

Resultaten van de samenwerking kunnen ook buiten de schoonheidsindustrie van belang zijn. “Het potentieel van deze nieuwe tak van technologie en onderzoek is eindeloos”, stelt Guive Balooch, vicepresident van L’Oreals Technology Incubator, in een persbericht.

Organovo slaagde er eerder in levend leverweefsel te printen. Het weefsel is geschikt voor wetenschappelijk onderzoek. In de toekomst hoopt het bedrijf ook weefsel te printen voor het menselijk lichaam.

De belangstelling voor 3D-technologie in de zorgsector is groot. Onlangs nam het Amsterdamse VU medisch centrum een nieuwe printer in gebruik die kraakbeenimplantaten kan maken. In het UMC Utrecht repareren onderzoekers beschadigde gewrichten met 3D-geprinte hydrogels.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Organovo | Foto: Dima Bushkov, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Laura Fransen

Volgt innovaties en ontwikkelingen op het gebied van Zorg & Welzijn, Groothandel & Retail en Kleding.Nieuws over zorg en welzijn

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van zorg en welzijn. DuurzaamBedrijfsleven geeft inzicht in de laatste innovaties op het gebied van de duurzame zorgsector, zoals e-health, elektronische butlers en zorgrobots. Ook brengen we nieuws over medische doorbraken en proces-  en productverbeteringen in de zorgbranche, zoals de maatregelen die ziekenhuizen kunnen nemen om bijvoorbeeld voedselverspilling tegen te gaan en energie te besparen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Zorg & Welzijn