€ 12 mln helpt Nederlandse zorgstart-ups voorbij obstakels

Zorgtechnologie MedTech

15-06-2015 10:21 | Door: Laura Fransen

Het Nederlandse Blue Sparrows MedTech Fund geeft innovatie in de zorg een boost. Het nieuwe innovatiefonds moet € 12 mln vrijmaken voor MedTech-start-ups.

“Iedereen ziet de noodzaak van innoveren in de zorg, maar er zijn maar weinig investeerders die het aandurven om in early stage MedTech-bedrijven te investeren”, zegt Bo Wiesman, CEO van NewCompliance, in een persbericht. Het Blue Sparrows MedTech Fund moet uitkomst bieden. Financiering kan MedTech-startups die bijdragen aan efficiëntere zorg van hoge kwaliteit in een groeiversnelling plaatsen. Naar verwachting kan het fonds begin 2016 de eerste investeringen doen vanaf € 100.000.  

Het fonds is opgezet door een aantal succesvolle Nederlandse MedTech-bedrijven. De ondernemers van NewCompliance, NightBalance, Clinical Graphics, LeQuest, Laevo en Spring hebben zelf ervaren tegen welke moeilijkheden zorginnovatie-start-ups aan lopen. Wiesman: “We weten als geen ander hoe lastig het is om financiering te vinden voor een idee dat zichzelf nog niet heeft bewezen.”

Veiligheid en productiviteit

Wiesmans NewCompliance heeft deze obstakels ondertussen overwonnen. Het bedrijf levert een IT-systeem voor operatiekamers, waarmee veiligheid en productiviteit worden verhoogd. Daarnaast produceert NewCompliance een milieuvriendelijk po-systeem dat werkt met afbreekbare bedpannen van pulp. Het Nederlandse Pharmafilter boekt grote successen met een soortgelijk systeem

Ook de Amsterdamse accelerator Rockstart schenkt aandacht aan innovatie in de zorgsector. Het bedrijf lanceert in september 2015 een nieuw start-upprogramma voor innovatieve jonge ondernemers in de zorg en gezondheid. 

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: YesDelft | Foto: Eduardo Garcia Cruz, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Laura Fransen

Volgt innovaties en ontwikkelingen op het gebied van Zorg & Welzijn, Groothandel & Retail en Kleding.



Nieuws over zorg en welzijn

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van zorg en welzijn. DuurzaamBedrijfsleven geeft inzicht in de laatste innovaties op het gebied van de duurzame zorgsector, zoals e-health, elektronische butlers en zorgrobots. Ook brengen we nieuws over medische doorbraken en proces-  en productverbeteringen in de zorgbranche, zoals de maatregelen die ziekenhuizen kunnen nemen om bijvoorbeeld voedselverspilling tegen te gaan en energie te besparen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Zorg & Welzijn