Hernieuwbare energie redt ziekenhuispatiënten Gaza

Gaza ziekenhuis

17-06-2015 18:31 | Door: Laura Fransen

Een crowdfundproject voor zonnepanelen moet de kwaliteit van de zorg verbeteren in de vier grootste ziekenhuizen van Gaza. De panelen bieden een stabiele energievoorziening en lagere elektriciteitsrekening.

Het doel van het EmpowerGaza-project is het installeren van zonnepanelen op de daken van de vier grootste ziekenhuizen in de Gazastrook. De panelen moeten de spoedeisende hulp, intensive care en operatiekamers van de ziekenhuizen 24 uur per dag van stabiele, hernieuwbare elektriciteit voorzien. Via een crowdfundingscampagne heeft het project al 77 procent van het doelbedrag van $ 200.000 opgehaald. De campagne loopt nog tot 26 juni.

Zonne-energie moet een alternatief bieden voor de gebrekkige elektriciteitsvoorziening waarmee de ziekenhuizen te maken hebben. Stroomstoringen zijn in het gebied aan de orde van de dag. Ziekenhuispatiënten lopen hierdoor een verhoogd risico, aangezien veel cruciale ziekenhuisapparatuur niet kan functioneren zonder elektriciteit. Op de lange termijn bieden de zonnepanelen bovendien een goedkoper alternatief voor de huidige dieselgeneratoren.   

De crowdfundingscampagne is een initiatief van drie Canadese artsen en de Canadese milieuactivist en filmproducent Amy Miller. Wanneer het doelbedrag binnen is, gaat het United Nations Development Programme  (UNDP) de implementatie van het project overzien. De eerste $ 200.000 is bedoeld om het eerste van de vier ziekenhuizen van panelen te voorzien. 

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: EmpowerGaza | Foto: Gigi Ibrahim, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Laura Fransen

Volgt innovaties en ontwikkelingen op het gebied van Zorg & Welzijn, Groothandel & Retail en Kleding.Nieuws over zorg en welzijn

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van zorg en welzijn. DuurzaamBedrijfsleven geeft inzicht in de laatste innovaties op het gebied van de duurzame zorgsector, zoals e-health, elektronische butlers en zorgrobots. Ook brengen we nieuws over medische doorbraken en proces-  en productverbeteringen in de zorgbranche, zoals de maatregelen die ziekenhuizen kunnen nemen om bijvoorbeeld voedselverspilling tegen te gaan en energie te besparen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Zorg & Welzijn