$ 50 mln voor beeldbellen met de huisarts

Beeldbellen huisarts

22-06-2015 09:01 | Door: Laura Fransen

De Amerikaanse start-up Doctor on Demand heeft $ 50 mln opgehaald in een recente investeringsronde. Het bedrijf biedt zorgconsulten op afstand via een smartphone app of de computer.

Via Doctor on Demand kunnen gebruikers voor een vast bedrag per consult beeldbellen met een van de ruim 1.400 aangesloten gecertificeerde huisartsen, psychologen of lactatiekundigen. De dienst is beschikbaar voor particulieren en voor werknemers van bedrijven die een overeenkomst hebben afgesloten met het bedrijf.

Het totaal aan opgehaalde financiering sinds de oprichting in 2013, komt met de $ 50 mln uit de recente investeringsronde op $ 74 mln. Eerder investeerde onder meer internetgigant Google al in de start-up.

Toegankelijke zorg

Een video-consult via smartphone of computer biedt een alternatief voor een traditioneel bezoek aan de arts. Patiënten hoeven niet te reizen of vrij te nemen. Dat maakt de dienst voor veel mensen toegankelijk. Volgens Doctor on Demand biedt de dienst in de Verenigde Staten bovendien een oplossing voor lange wachttijden voor reguliere doktersbezoeken. Die kunnen oplopen tot meer dan 20 dagen.

In Nederland biedt CareToGo huisartsconsulten aan via Skype. Volgens de start-up werkt een consult op afstand goed voor meer dan de helft van de klachten. CareToGo is naar eigen zeggen sinds oktober 2014 de eerste partij in Nederland die de service aanbiedt. Het bedrijf verwacht dat skypen met de huisarts over vijf jaar heel gewoon is. 

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: MobiHealthNews, New York Times | Foto: Intel Free Press, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Laura Fransen

Volgt innovaties en ontwikkelingen op het gebied van Zorg & Welzijn, Groothandel & Retail en Kleding.Nieuws over zorg en welzijn

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van zorg en welzijn. DuurzaamBedrijfsleven geeft inzicht in de laatste innovaties op het gebied van de duurzame zorgsector, zoals e-health, elektronische butlers en zorgrobots. Ook brengen we nieuws over medische doorbraken en proces-  en productverbeteringen in de zorgbranche, zoals de maatregelen die ziekenhuizen kunnen nemen om bijvoorbeeld voedselverspilling tegen te gaan en energie te besparen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Zorg & Welzijn