Gilde Healthcare investeert in Nederlandse zorg-op-afstand

Zorg op afstand

23-06-2015 10:17 | Door: Laura Fransen

Gilde Healthcare heeft een meerderheidsbelang verworven in zorgcommunicatiebedrijf Zetacom. De Nederlandse zorginvesteerder speelt in op de toenemende vraag naar zorg-op-afstand.

Het Nederlandse Zetacom levert communicatiesystemen aan gemeenten, de grootzakelijke markt en de zorgsector. Met name die laatste markt is interessant voor de investeerder. “De vraag naar zorg-op-afstand stijgt”, zegt Hugo de bruin, partner bij Gilde Healthcare, tegen nieuwswebsite Skipr. “De oplossingen van Zetacom ondersteunen zorgprofessionals bij het verlenen van goede en doelmatige zorg, waardoor betere zorg tegen lagere kosten wordt gerealiseerd.”

Zetacom specialiseert zich onder andere in bellen, beeldbellen, alarmering en plaatsbepaling. Het bedrijf ziet daarnaast de vraag naar nieuwere technologie toenemen, zoals Voice-over-Wifi en cloudoplossingen.

Gilde Healthcare is een van de grootste Nederlandse zorginvesteerders, met een beheerd vermogen van € 550 mln. Met de investering heeft het bedrijf een belang van 65 procent verworven in Zetacom.  

Opkomst

Meerdere bedrijven spelen in op de toenemende vraag naar zorg-op-afstand. Zo biedt de Nederlandse start-up CareToGo sinds eind 2014 huisartsconsulten via Skype aan. Ook een Amerikaanse start-up biedt zorgconsulten op afstand. Doctor on Demand haalde eerder deze maand $ 50 mln op tijdens een investeringsronde.

Volgens de start-ups maakt vooral de toegankelijkheid de services interessant. Patiënten hoeven niet te reizen of vrij te nemen, en kunnen lange wachttijden voor reguliere doktersbezoeken omzeilen. 

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Skipr | Foto: Quinn Dombrowski, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Laura Fransen

Volgt innovaties en ontwikkelingen op het gebied van Zorg & Welzijn, Groothandel & Retail en Kleding.Nieuws over zorg en welzijn

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van zorg en welzijn. DuurzaamBedrijfsleven geeft inzicht in de laatste innovaties op het gebied van de duurzame zorgsector, zoals e-health, elektronische butlers en zorgrobots. Ook brengen we nieuws over medische doorbraken en proces-  en productverbeteringen in de zorgbranche, zoals de maatregelen die ziekenhuizen kunnen nemen om bijvoorbeeld voedselverspilling tegen te gaan en energie te besparen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Zorg & Welzijn