Zorg op afstand vermindert doktersbezoek met 10 procent

Doktersbezoek

25-06-2015 07:43 | Door: Laura Fransen

Een online zorgplatform vermindert het doktersbezoek van de gebruikers met 10 procent. Hart.volgers verbindt hartpatiënten en topcardiologen met elkaar in een e-health-omgeving.

Drie jaar na de lancering van Hart.volgers is de positieve impact van het online zorgplatform voor hartpatiënten volgens de initiatiefnemers duidelijk. Uit een recent onderzoek onder ruim 2000 gebruikers blijkt dat de leden veel baat hebben bij de betrouwbare en laagdrempelige informatie. Doordat patiënten op het platform terecht kunnen voor vragen, ziet 10 procent af van een extra bezoek aan de huisarts of cardioloog.

Het reduceren van het aantal fysieke doktersbezoeken levert een kostenbesparing op voor de zorgsector. Ook geeft 75 procent van de leden aan meer gemotiveerd te zijn om medicatie goed in te nemen. Dit kan bijdragen aan een betere kwaliteit van de zorg.

Zorg op afstand

Hart.volgers is in 2012 opgezet door cardioloog Lukas Dekker en Dennis van Veghel, manager van het Catharina hartcentrum. De website maakt zorg op afstand mogelijk en biedt voor patiënten duidelijkheid binnen een overvloed aan online beschikbare informatie. Hartpatiënten kunnen ervaringen delen, maar ook direct vragen stellen aan topcardiologen. Hartspecialisten volgen de discussies tussen patiënten op het platform. Waar nodig vullen ze deze aan met objectieve informatie.

Communicatiebureau IIZT levert expertise op het gebied van social media en online communities. Volgens IIZT laat Hart.volgers de mogelijkheden zien die e-health en online communities bieden voor de zorg. Het platform is in de eerste zes maanden van 2015 ruim 100.000 keer bezocht. De initiatiefnemers zien mogelijkheden voor internationale uitbreiding en zijn in gesprek met onder andere het Amerikaanse zorgplatform Mayo Clinic.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: IIZT | Foto: Rusty Clark, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Laura Fransen

Volgt innovaties en ontwikkelingen op het gebied van Zorg & Welzijn, Groothandel & Retail en Kleding.Nieuws over zorg en welzijn

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van zorg en welzijn. DuurzaamBedrijfsleven geeft inzicht in de laatste innovaties op het gebied van de duurzame zorgsector, zoals e-health, elektronische butlers en zorgrobots. Ook brengen we nieuws over medische doorbraken en proces-  en productverbeteringen in de zorgbranche, zoals de maatregelen die ziekenhuizen kunnen nemen om bijvoorbeeld voedselverspilling tegen te gaan en energie te besparen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Zorg & Welzijn