Ziekenhuis Delft nog duurzamer met vernieuwde Pharmafilter

Ziekenhuisafval, Pharmafilter

30-06-2015 09:01 | Door: Laura Fransen

Op 31 augustus neemt het Reinier de Graaf Ziekenhuis in Delft een nieuw gebouw in gebruik. Een nieuwe Pharmafilter zuiveringsinstallatie garandeert duurzame afvalverwerking.

De nieuwe Tonto-vermaler 3 is geluidsarmer, beter geïsoleerd, energiezuiniger en voorkomt verstoppingen. In combinatie met een nieuwe zuiveringsinstallatie verwerken de vermalers vanaf 31 augustus 2015 het afval van de hele nieuwbouw. Volgens manager Facilitair Bedrijf Robbert Jan van der Ent Braat komt de vervanging op een goed moment. De huidige Pharmafilter-installatie is oorspronkelijk een testinstallatie en werkt alleen voor het nabijgelegen gebouw.

De testinstallatie op het terrein van het Reinier de Graaf Ziekenhuis heeft al meerdere ziekenhuizen geïnspireerd te investeren in een Pharmafilter. Volgens van der Ent Braat zal de ingebruikname van het vernieuwde systeem hetzelfde effect hebben. “Ook deze nieuwe en geavanceerde Pharmafilterinstallatie en Tonto zullen straks veel geïnteresseerden trekken”, zegt van der Ent Braat in een persbericht. “Reinier de Graaf en Pharmafilter zijn in positieve zin tot elkaar veroordeeld. Hier in Delft is dit revolutionaire systeem immers gestart.”

Kosten

Het Reinier de Graaf Ziekenhuis nam in 2012 als eerste ziekenhuis wereldwijd een Pharmafilter in gebruik. Met behulp van het duurzame afvalverwerkingssysteem vermindert het ziekenhuis de hoeveelheid vuiltransporten en CO2-uitstoot. Daarnaast levert het systeem schoon water, elektriciteit en warmte terug aan het ziekenhuis. 

De kosten van de nieuwe Tonto bedragen € 16.500. Het onderhoudscontract met Pharmafilter kost € 995 per vermaler per jaar. 

 

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Reinier de Graaf Ziekenhuis | Foto: Harsha K R, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Laura Fransen

Volgt innovaties en ontwikkelingen op het gebied van Zorg & Welzijn, Groothandel & Retail en Kleding.Nieuws over zorg en welzijn

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van zorg en welzijn. DuurzaamBedrijfsleven geeft inzicht in de laatste innovaties op het gebied van de duurzame zorgsector, zoals e-health, elektronische butlers en zorgrobots. Ook brengen we nieuws over medische doorbraken en proces-  en productverbeteringen in de zorgbranche, zoals de maatregelen die ziekenhuizen kunnen nemen om bijvoorbeeld voedselverspilling tegen te gaan en energie te besparen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Zorg & Welzijn