Johnson en Johnson verduurzaamt met levenscyclusanalyse

Johnson and Johnson

01-07-2015 07:46 | Door: Laura Fransen

Johnson en Johnson verduurzaamt met behulp van levenscyclusanalyses. De analyses bieden het bedrijf de mogelijkheid de milieu-impact van iedere ketenstap te verminderen.

Dat schrijft de Amerikaanse producent van medische- en verzorgingsproducten in het duurzaamheidsverslag over 2014. In samenwerking met externe partners evalueerde het bedrijf in 2014 de levenscyclus (LCA) van alle producten. Het bedrijf identificeert zeven stappen in de levensduur van alle producten, van onderzoek en ontwikkeling, tot het laatste stadium van wegwerpen. Het hele traject stelt het concern in staat tijdens iedere stap naar mogelijkheden te zoeken om de milieu-impact te minimaliseren.

Zo leidde een gewichtsreductie van 25 procent voor een chirurgische schaar tot verduurzaming van twee verschillende vervolgstappen in de levenscyclus. Dankzij het lichtere gewicht, kon ook de verpakking worden aangepast. Dit leidde tot een 21 procent lichtere verpakking. Beide verbeteringen droegen bij aan het elimineren van 6.000 transportkilometers per jaar. Het lichtere product nam twee keer minder ruimte in beslag.  

Alle individuele besparingen samen resulteerden in onder meer een CO2-reductie van 9,6 procent in fabrieken en kantoren. Dit is nog 10,4 procent onder het doel voor 2015. Ook op het gebied van waterverbruik moet het bedrijf dit jaar nog grote slagen maken. De doelstelling is om eind 2015 een reductie te hebben bereikt van 10 procent ten opzichte van 2010. Momenteel ligt dit percentage op 2,3 procent. 

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Johson and Johnson | Foto: Raysonho, via Wikimedia Public Domain (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Laura Fransen

Volgt innovaties en ontwikkelingen op het gebied van Zorg & Welzijn, Groothandel & Retail en Kleding.Nieuws over zorg en welzijn

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van zorg en welzijn. DuurzaamBedrijfsleven geeft inzicht in de laatste innovaties op het gebied van de duurzame zorgsector, zoals e-health, elektronische butlers en zorgrobots. Ook brengen we nieuws over medische doorbraken en proces-  en productverbeteringen in de zorgbranche, zoals de maatregelen die ziekenhuizen kunnen nemen om bijvoorbeeld voedselverspilling tegen te gaan en energie te besparen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Zorg & Welzijn