Werknemers zien CEO twijfelen over duurzaamheid

Werknemers zien CEO twijfelen over duurzaamheid

07-11-2012 14:11 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Werknemers zien slechts een twijfelachtige toewijding van hun CEO aan duurzaamheid.

Als je het aan de CEO zelf vraagt is hij natuurlijk duurzaam, maar wat denken werknemers dat hun baas daadwerkelijk bereikt? Dat vroeg het Britse onderzoeksbureau Verdantix aan hooggeplaatste werknemers in grote ondernemingen.

Daaruit blijkt dat de urgentie van duurzaamheid nog niet lijkt te leven bij CEO’s. Slechts een vijfde van de ondervraagden krijgt de indruk dat de CEO nu al de financiële vruchten plukt van een duurzaam beleid. Ruim twee derde denkt echter dat hun baas duurzaamheid ziet als iets voor de middellange of lange termijn.

Een kleine groep van 12 procent van de CEO’s lijkt helemaal niet te weten wat het aan moet met duurzaamheid. De werknemers denken dat hun CEO net als andere ondernemingen wel iets willen doen met het thema, maar dat deze alleen  nog niet zo goed weet wat dat voor hen betekent.

Duurzaamheid heeft structurele positie

De CEO’s die wél waarde hechten aan duurzaamheid lijken dat te doen vanwege redenen zoals energiebesparing en het veilig stellen van de toevoer van grondstoffen.

Is de aandacht voor duurzaamheid op C-level nog twijfelachtig, in overige lagen van ondernemingen heeft duurzaamheid wél een structurele positie verworden. Van de ondervraagden blijkt dat 95 procent van de bedrijven over een duurzaam beleidsteam beschikt. Van die teams bestaat 46 procent uit meer dan vijf personen en 57 procent daarvan rapporteert direct aan hun CEO.

Bron: Enviromentalleader

Foto: Ambernectar 

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Nieuws over zorg en welzijn

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van zorg en welzijn. DuurzaamBedrijfsleven geeft inzicht in de laatste innovaties op het gebied van de duurzame zorgsector, zoals e-health, elektronische butlers en zorgrobots. Ook brengen we nieuws over medische doorbraken en proces-  en productverbeteringen in de zorgbranche, zoals de maatregelen die ziekenhuizen kunnen nemen om bijvoorbeeld voedselverspilling tegen te gaan en energie te besparen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Zorg & Welzijn