APP: Innovatie maakt duurzame verpakkingen zorg mogelijk

Medicijnverpakking

07-07-2015 09:47 | Door: Laura Fransen

Investeren in duurzame verpakkingen is op de lange termijn voordelig voor de farmaceutische industrie. Ketensamenwerking en innovatieve materialen spelen een sleutelrol.

Dat schrijft Ian Lifshitz, directeur duurzaamheid Noord-Amerika bij Asia Pulp and Paper (APP) in een ingezonden stuk op nieuwswebsite Canadian Packaging. De farmaceutische industrie kan volgens Lifshitz zijn milieudruk verminderen door meer te investeren in duurzame verpakkingen. Op de lange termijn betalen die investeringen zichzelf terug in de vorm van klanttevredenheid en lagere productiekosten. De strenge veiligheidseisen hoeven duurzame innovatie niet in de weg te staan. 

Als meest effectieve methode om de milieudruk te reduceren noemt Lifshitz het verminderen van de hoeveelheid verpakkingsmateriaal. Naast de duurzame voordelen, levert dit de industrie een directe kostenbesparing op. Ook het gebruik van innovatieve materialen biedt veel mogelijkheden. Zo produceert chemieconcern DuPont een steriele verpakking van polyethyleen specifiek voor de medische sector, Tyvek. De sterkte van het materiaal maakt kleinere, lichtere verpakkingen mogelijk.      

“Innovatie speelt een sleutelrol bij het aanbieden van milieuvriendelijke verpakkingen”, stelt Lifshitz. Daarbij is samenwerking met ketenpartners zoals DuPont van groot belang, zodat bij iedere stap van de keten aan de veiligheidseisen wordt voldaan.

Asia Pulp and Paper is een van de grootste papier- en verpakkingsspecialisten ter wereld. 

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Candadian Packaging | Foto: John, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Laura Fransen

Volgt innovaties en ontwikkelingen op het gebied van Zorg & Welzijn, Groothandel & Retail en Kleding.Nieuws over zorg en welzijn

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van zorg en welzijn. DuurzaamBedrijfsleven geeft inzicht in de laatste innovaties op het gebied van de duurzame zorgsector, zoals e-health, elektronische butlers en zorgrobots. Ook brengen we nieuws over medische doorbraken en proces-  en productverbeteringen in de zorgbranche, zoals de maatregelen die ziekenhuizen kunnen nemen om bijvoorbeeld voedselverspilling tegen te gaan en energie te besparen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Zorg & Welzijn