Start-up ontwerpt afbreekbare zwangerschapstest

Zwangerschapstest

09-07-2015 13:34 | Door: Chris Thijssen

De Amerikaanse start-up Lia Diagnostics heeft de eerste afbreekbare zwangerschapstest ontwikkeld. De test is gemaakt van papier en kan door het toilet worden gespoeld.

Deze test is gemaakt van cellulose en test urine op dezelfde manier als andere zwangerschapstesten. Door middel van antilichamen wordt het zwangerschapshormoon hCG gedetecteerd. Deze papieren variant is, behalve duurzaam, ook minder privacygevoelig. De test komt niet meer in de vuilnisbak terecht.

Oprichter Bethany Edwards bedacht het idee voor de duurzame zwangerschapstest tijdens haar afstudeerproject aan de University of Pennsylvania. Samen met studiegenoten ging ze op zoek naar bestaande producten, waarvan de levensduur langer is dan het gebruik ervan.

Investeringen

Al snel kwam Edwards tot de conclusie dat medische hulpmiddelen die eenmalig worden gebruikt, het meest verspillend zijn. Van daaruit was het een kleine stap naar het ontwerp voor de papieren zwangerschapstest.

Edwards hoopt de test in 2017 op de markt te brengen. De Amerikaanse ontving $ 15.000 in een wedstrijd van de U.S. Small Business Administration. Bovendien is ze naar eigen zeggen benaderd door grote zwangerschapstestfabrikanten.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Lia Diagnostics | Foto: Esparta Palma, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Nieuws over zorg en welzijn

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van zorg en welzijn. DuurzaamBedrijfsleven geeft inzicht in de laatste innovaties op het gebied van de duurzame zorgsector, zoals e-health, elektronische butlers en zorgrobots. Ook brengen we nieuws over medische doorbraken en proces-  en productverbeteringen in de zorgbranche, zoals de maatregelen die ziekenhuizen kunnen nemen om bijvoorbeeld voedselverspilling tegen te gaan en energie te besparen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Zorg & Welzijn