Reputatie blijft factor in duurzaam ondernemen

Reputatie blijft factor in duurzaam ondernemen

30-11-2012 13:33 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Bijna 40 procent van de bedrijven vindt winstgevendheid een doorslaggevende factor om duurzaam te ondernemen. Bedrijfsreputatie blijft de voornaamste reden.

Dat blijkt uit een rapport van bedrijfsvoering- en investeringsspecialist Adam Friedman Associates (AFA). Van de senior executives van bedrijven in de Fortune 1000, een lijst van de 1000 grootste Amerikaanse bedrijven, vindt 88 procent bedrijfsreputatie een factor om maatschappelijk verantwoord te ondernemen.

Winstgevendheid doorslaggevende factor

Maar ook winstgevendheid is een doorslaggevende factor om duurzaam te ondernemen. Na andere factoren zoals de concurrentiepositie en sociaal bewustzijn, vindt bijna 40 procent van de ondervraagden de winstgevendheid van duurzaam ondernemen een motiverende factor.

Aan de hand van de resultaten concludeert AFA dat bedrijven maatschappelijk verantwoord ondernemen zien als een manier om zich te onderscheiden in de markt. Ook evalueren bedrijven tegenwoordig de relatie tussen winst en mvo bij de ontwikkeling van hun bedrijfsstrategiën.

Top-down bedrijfsvoering

Meer dan 85 procent van de respondenten zegt dat mvo een zeer belangrijke rol speelt in de missie van hun bedrijven. Dat duurzaam ondernemen vooral van bovenaf moet komen wordt in dit onderzoek wederom bevestigd. Het initiatief moet van de CEO’s komen, meent 86 procent van de ondervraagde senior executives. Maar de mening van medewerkers is niet onbelangrijk. Meer dan 75 procent van de respondenten zegt dat ook de mening van medewerkers telt.

Bron: Environmental Leader Foto: Elliot Brown

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Nieuws over zorg en welzijn

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van zorg en welzijn. DuurzaamBedrijfsleven geeft inzicht in de laatste innovaties op het gebied van de duurzame zorgsector, zoals e-health, elektronische butlers en zorgrobots. Ook brengen we nieuws over medische doorbraken en proces-  en productverbeteringen in de zorgbranche, zoals de maatregelen die ziekenhuizen kunnen nemen om bijvoorbeeld voedselverspilling tegen te gaan en energie te besparen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Zorg & Welzijn