Huislift zonder schacht laat senioren langer thuis wonen

10-08-2015 09:43 | Door: Fitria Jelyta

Een Engels bedrijf heeft een huislift ontworpen waardoor senioren en gehandicapten langer thuis kunnen wonen. De Lifestyle Home Elevator is volgens de makers in elke woning te installeren.

De capsulevormige huislift is voorzien van glazen paneeldeuren en lijkt nog het meest op een douchecabine. De lift maakt geen gebruik van een liftschacht, waardoor het weinig ruimte in beslag neemt.  

Anders dan de traplift, is de huislift geen constante aanwezigheid in de woonruimte. De lift kan namelijk naar de kelderverdieping van het huis worden gebracht, waardoor meer ruimte in de woning overblijft.

De huislift is ontworpen door het Engelse bedrijf Terry Lifts. Dit bedrijf ontwerpt en installeert liften voor kantoorgebouwen, warenhuizen en zorginstellingen.

Microsensoren

Om de lift te installeren, wordt er een gat gemaakt tussen twee verdiepingen waar de lift doorheen gaat. De achterkant van de lift wordt aangesloten op rails die het hydraulische mechanisme van de lift verbergen.

De bodem van de lift bevat microsensoren die een noodrem inschakelen zodra het neerdaalt op een voorwerp. Daardoor kunnen huisdieren en rondslingerende voorwerpen niet worden geplet bij gebruik van de lift.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Fastcoexist, Terry Lifts

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Nieuws over zorg en welzijn

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van zorg en welzijn. DuurzaamBedrijfsleven geeft inzicht in de laatste innovaties op het gebied van de duurzame zorgsector, zoals e-health, elektronische butlers en zorgrobots. Ook brengen we nieuws over medische doorbraken en proces-  en productverbeteringen in de zorgbranche, zoals de maatregelen die ziekenhuizen kunnen nemen om bijvoorbeeld voedselverspilling tegen te gaan en energie te besparen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Zorg & Welzijn