Traplopende rolstoel wint designprijs

11-08-2015 12:24 | Door: Fitria Jelyta

Een groep Zwitserse studenten heeft een traplopende rolstoel ontworpen. Het concept geeft rolstoelgebruikers meer bewegingsvrijheid in openbare ruimtes.

De rolstoel is bedacht door studenten elektrotechniek en werktuigbouwkunde van de Zwitserse Eidgenössische Technische Hochschule Zürich (ETH).

Om de trap op te lopen, balanceert de rolstoel op twee wielen. Aan de onderkant van de stoel zijn twee rubberen rupsbanden bevestigd, waarmee de rolstoel probleemloos de trap op en af ‘kruipt’. 

National Instruments

De Zwitsers hebben met het prototype de Global Student Design Showcase gewonnen, tijdens de jaarlijkse National Instruments conferentie voor innovaties op het gebied van technologie en wetenschap.

De prijs wordt uitgereikt aan studententeams die op innovatieve wijze gebruikmaken van ontwerp-, test- en besturingsproducten van het Amerikaanse technologiebedrijf National Instruments.

De bouwers werken verder aan de snelheid van de rolstoel. Uiteindelijk moet hij de trap op kunnen lopen met één trede per seconde. 

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Engineersonline.nl 

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.



Nieuws over zorg en welzijn

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van zorg en welzijn. DuurzaamBedrijfsleven geeft inzicht in de laatste innovaties op het gebied van de duurzame zorgsector, zoals e-health, elektronische butlers en zorgrobots. Ook brengen we nieuws over medische doorbraken en proces-  en productverbeteringen in de zorgbranche, zoals de maatregelen die ziekenhuizen kunnen nemen om bijvoorbeeld voedselverspilling tegen te gaan en energie te besparen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Zorg & Welzijn