3D-geprinte plaat ondersteunt gezichtsreconstructie

12-08-2015 12:17 | Door: Fitria Jelyta

Implantaatproducent OBL heeft een 3D-geprinte plaat ontwikkeld voor de gezichtsreconstructie van een voormalige kankerpatiënt.

Het Franse bedrijf OBL is een onderdeel van Materialise Group, een bedrijf dat 3D-printtechnieken ontwikkelt voor chirurgische implantaten. 

Voor de gezichtsreconstructie van de Fransman Maxime Turpin heeft OBL een 3D-geprinte plaat van titanium ontwikkeld. De voormalige patiënt was dertig jaar geleden aan een tumor geopereerd waarbij een deel van zijn rechter jukbeen is verwijderd. De tumor was succesvol weggehaald, maar de ingreep liet een gat achter in zijn oogkas. Als gevolg zakte het oog van zijn natuurlijke positie en werd het zichtvermogen aangetast.

Een chirurg heeft de plaat onder de oogkas geïmplanteerd, waardoor het oog in zijn natuurlijke positie bleef. Een 3D-geprint model van Turpin’s onaangetaste linker jukbeen maakte het mogelijk om de implantaat met de juiste afmetingen te maken.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: 3Dprintmagazine.eu | Foto: Army Medicine, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Nieuws over zorg en welzijn

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van zorg en welzijn. DuurzaamBedrijfsleven geeft inzicht in de laatste innovaties op het gebied van de duurzame zorgsector, zoals e-health, elektronische butlers en zorgrobots. Ook brengen we nieuws over medische doorbraken en proces-  en productverbeteringen in de zorgbranche, zoals de maatregelen die ziekenhuizen kunnen nemen om bijvoorbeeld voedselverspilling tegen te gaan en energie te besparen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Zorg & Welzijn