Cloudpleister Google vervangt diabetesprik

14-08-2015 12:23 | Door: Fitria Jelyta

Google werkt samen met DexCom aan een apparaat dat het bloedsuikergehalte van diabetespatiënten actief bijhoudt. Google zegt te werken aan proactieve zorg, in plaats van reactieve behandeling.

De monitor van sensortechnologiebedrijf DexCom en de zoekgigant is een pleistervormige sensor die op het lichaam van de patiënt is aangebracht. De sensor meet het bloedsuikergehalte en slaat die vervolgens op in een cloud-based platform van Google. De data kan zo gedeeld worden met mobiele apparaten.

Het apparaat moet een pijnloos alternatief zijn voor prikken. Patiënten met type 1 en type 2 diabetes gebruiken dagelijks prikapparaatjes om hun bloedsuikergehaltes te meten.

Proactieve zorg

Dit project is een onderdeel van de Life Sciences afdeling van Google, die onder andere medische wearables ontwikkelt om gezondheidsdata te verzamelen. Met dit project neemt Google stappen om gezondheidszorg proactief te maken. Het bedrijf draagt zo naar eigen zeggen bij aan het voorkomen van bijvoorbeeld epidemieën.

Critici plaatsen vraagtekens bij wat Google kan doen met de verzamelde gezondheidsdata van individuen. Zo kunnen privacyrechten in het geding komen wanneer die data onvrijwillig wordt doorgegeven aan zorgverzekeraars, meldt The Wall Street Journal

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Digital Trends | Foto: Oskar Annermarken, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven) 

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Nieuws over zorg en welzijn

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van zorg en welzijn. DuurzaamBedrijfsleven geeft inzicht in de laatste innovaties op het gebied van de duurzame zorgsector, zoals e-health, elektronische butlers en zorgrobots. Ook brengen we nieuws over medische doorbraken en proces-  en productverbeteringen in de zorgbranche, zoals de maatregelen die ziekenhuizen kunnen nemen om bijvoorbeeld voedselverspilling tegen te gaan en energie te besparen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Zorg & Welzijn