Exoskelet met LEDs laat patiënten weer lopen

19-08-2015 12:05 | Door: Fitria Jelyta

Onderzoekers van de Korea University en de Technische Universität Berlin hebben een exoskelet ontwikkeld waarbij patiënten met een verlamming LED-lampjes gebruiken voor de aansturing.

Dat meldt Gizmag. Het exoskelet werkt op basis van vijf LED-lampjes die op de elektrische hersenactiviteit van de patiënt reageren. Wanneer de patiënt naar één van de LED-lampjes kijkt, wordt de hersenactiviteit gemeten via een elektro-encefalogram. Daarvoor wordt een kapje gebruikt dat de patiënt op zijn hoofd draagt. Zo kan hij of zij het exoskelet een bepaalde beweging laten maken, zoals rechtdoor lopen of zitten.

Het exoskelet is een apparaat dat patiënten met een verlamming in het onderlichaam in staat stelt om hun benen te bewegen. De meeste exoskeletten, zoals de ReWalk, werken voor de aansturing op basis van bewegingen in het bovenlichaam. Voor patiënten met een verlamming in zowel het boven- als het onderlichaam zijn dergelijke exoskeletten echter niet bruikbaar. 

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Gizmag 

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Nieuws over zorg en welzijn

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van zorg en welzijn. DuurzaamBedrijfsleven geeft inzicht in de laatste innovaties op het gebied van de duurzame zorgsector, zoals e-health, elektronische butlers en zorgrobots. Ook brengen we nieuws over medische doorbraken en proces-  en productverbeteringen in de zorgbranche, zoals de maatregelen die ziekenhuizen kunnen nemen om bijvoorbeeld voedselverspilling tegen te gaan en energie te besparen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Zorg & Welzijn