Data van wearables moet griepepidemieën voorspellen

19-08-2015 18:29 | Door: Fitria Jelyta

Onderzoekers werken aan een model dat griepepidemieën kan voorspellen op basis van een grote hoeveelheid data van wearables en een mobiele app.

De onderzoekers van het Duke University en het University of North Carolina-Chapel Hill hebben het model getest op honderd studenten van het University of Michigan. Volgens de wetenschappers lopen studenten namelijk de grootste risico’s om met een griepvirus besmet te worden. Dit komt omdat ze vaak dicht op elkaar wonen veel met elkaar in contact komen.

Op basis van dagelijkse sociale interacties berekent het model de kans dat studenten een griepvirus kunnen oplopen. Hiervoor wordt een mobiele app gebruikt. Deze app meet via medische wearables de gezondheidsdata en het aantal sociale interacties van de studenten.

Door de gezondheidsdata op een grootschalig niveau te verzamelen, moet het model griepepidemieën kunnen voorspellen. De data moet uiteindelijk gedeeld worden met huisartsen. Hierdoor krijgen studenten een passend advies wanneer ze risico lopen op besmetting.

Risicofactoren

In een interview met Phys.org vertellen de onderzoekers dat gezondheidsdata kan worden ingezet om risicofactoren voor ziektes in kaart te brengen. Doel is om individueel advies te kunnen bieden aan deelnemers om ziekte voorkomen.

Door gezondheidsdata actief en constant bij te houden met wearables, kunnen onderzoekers medische aandoeningen voorspellen voordat ze er zijn. Dit is al eerder mogelijk gemaakt door wearables als de Philips CareSage

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Phys.org | Foto: Nicola, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Nieuws over zorg en welzijn

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van zorg en welzijn. DuurzaamBedrijfsleven geeft inzicht in de laatste innovaties op het gebied van de duurzame zorgsector, zoals e-health, elektronische butlers en zorgrobots. Ook brengen we nieuws over medische doorbraken en proces-  en productverbeteringen in de zorgbranche, zoals de maatregelen die ziekenhuizen kunnen nemen om bijvoorbeeld voedselverspilling tegen te gaan en energie te besparen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Zorg & Welzijn