Mobiele badkamer van Kip verbetert thuiszorg

24-08-2015 12:22 | Door: Fitria Jelyta

De caravanfabrikant Kip Caravan heeft met KipCareOne een mobiele badkamer ontwikkeld die senioren en mensen met een bewegingsbeperking langer laat thuis wonen.

De KipCareOne beschikt over een wastafel, een wc en een douche. De verplaatsbare badkamer is rolstoeltoegankelijk en gemakkelijk te installeren in bijvoorbeeld de woonkamer of garage van een woning. Als de woonruimte niet direct beschikking heeft over warm water, levert het bedrijf een 50 liter boiler mee met de sanitaire unit. Hierdoor kan de gebruiker langdurig douchen met warm water.

De waterleiding en afvoer zijn achter in de kastvormige unit weggewerkt, waardoor de badkamer niet opvalt. Daarnaast is de vloer van de KipCareOne voorzien van een anti-slipbodemplaat om de veiligheid van gebruikers te bevorderen.

De Telegraaf meldt dat de mobiele badkamer € 12.000 moet kosten. Verder kan de KipCareOne voor € 100 per week worden verhuurd.

“Zoiets als dit bleek nog nergens ter wereld te bestaan”, zegt Kip-directeur Henk Gunnink in een interview met De Telegraaf. “Er gaan jaarlijks 240.000 mensen naar een rusthuis, veruit de meesten willen tot het laatst thuis blijven wonen.”

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: De Telegraaf, Kip Care 

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Nieuws over zorg en welzijn

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van zorg en welzijn. DuurzaamBedrijfsleven geeft inzicht in de laatste innovaties op het gebied van de duurzame zorgsector, zoals e-health, elektronische butlers en zorgrobots. Ook brengen we nieuws over medische doorbraken en proces-  en productverbeteringen in de zorgbranche, zoals de maatregelen die ziekenhuizen kunnen nemen om bijvoorbeeld voedselverspilling tegen te gaan en energie te besparen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Zorg & Welzijn