Meerdere bloedtesten uitvoeren op één bloedmonster

01-09-2015 18:50 | Door: Fitria Jelyta

Het Amerikaanse biotechnologiebedrijf Theranos heeft een nieuwe manier ontwikkeld om een groot aantal bloedtesten uit te voeren op één bloedmonster. Dit maakt het mogelijk om gezondheidsdata eenvoudig en snel te verkrijgen.

Dat meldt Medcareernews. Het biotechnologiebedrijf, dat een omzet van $9 mrd heeft, kan patiënten met één bloedprik op verschillende ziektes testen. Dit maakt grote bloedafnames overbodig, wat artsen veel tijd bespaart bij bloedonderzoek.

Met een vingerprik wordt een kleine hoeveelheid bloed afgenomen en in een buisje bewaard voor het bloedonderzoek. Theranos maakt gebruik van een techniek waarbij een kleine hoeveelheid vloeistof wordt verwerkt en gemanipuleerd om er data over te verkrijgen.

De techniek maakt het mogelijk om in dit bloedmonster de bloedwaarden van verschillende ziektes tegelijkertijd te herkennen.

70 testen

Volgens een woordvoerder van Theranos is het bedrijf erin geslaagd om 70 verschillende testen uit te voeren op een buisje met één bloedmonster. Het bedrijf heeft ook een smartphone-app ontwikkeld waarmee de resultaten van het bloedonderzoek snel en toegankelijk worden gemaakt voor patiënten.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Medcareernews | Foto: Alisha Vargas, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Nieuws over zorg en welzijn

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van zorg en welzijn. DuurzaamBedrijfsleven geeft inzicht in de laatste innovaties op het gebied van de duurzame zorgsector, zoals e-health, elektronische butlers en zorgrobots. Ook brengen we nieuws over medische doorbraken en proces-  en productverbeteringen in de zorgbranche, zoals de maatregelen die ziekenhuizen kunnen nemen om bijvoorbeeld voedselverspilling tegen te gaan en energie te besparen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Zorg & Welzijn