Investering van € 0,5 mrd in duurzame zorginnovaties

zorginnovatie gezondheidsapp

05-10-2015 10:14 | Door: Fitria Jelyta

Minister Edith Schippers van Volksgezondheid en Welzijn investeert de komende twee jaar bijna € 130 mln om duurzame medisch-technologische innovaties mogelijk te maken.

Dat meldt het Reformatorisch Dagblad. Voor deze investering trekken de overheid en het bedrijfsleven samen in totaal een € 0,5 mrd uit.

De investering moet de zogenoemde health deals tussen overheid en bedrijfsleven financieren. Zo wil de overheid duurzame vernieuwingen in de zorg verder ontwikkelen. Het gaat voornamelijk om vernieuwingen als e-health, gezondheidsapps, en sensoren die volgens de minister bijdragen aan de kwaliteit van het leven, de zelfredzaamheid van mensen en de betaalbaarheid van de zorg.

Volgens het ministerie is het vertrekpunt van de innovaties de zorgbehoefte van individuele patiënten. Hierdoor kunnen technologische vernieuwingen kostenbesparend zijn, in plaats van kostenverhogend. 

Health-Holland

In september van dit jaar heeft Philips een co-creatiecentrum geopend, waarmee de technologiegigant zorgorganisaties ondersteunt met de ontwikkeling van digitale innovaties die het zorgaanbod voor patiënten verbeteren. Zo werkt Philips samen met het Radboudumc aan een nieuwe smartphone-app, waarmee diabetespatiënten beter in staat zijn om zelfzorg uit te voeren.

Het Haagse ziekenhuis MCH-Bronovo is volledig overgestapt op een Elektronisch Patiëntdossier. Dit systeem biedt naast een hogere kwaliteit van zorg, uitgebreide e-health mogelijkheden. 

Het ministerie van Volksgezondheid en Welzijn werkt verder aan Health-Holland, een agenda voor economische diplomatie. Hiermee wil de overheid bestaande relaties met landen als India en China onderhouden, maar ook nieuwe markten voor zorginnovaties openbreken in bijvoorbeeld het Midden-Oosten en Oost-Afrika. 

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Reformatorisch Dagblad | Foto: Intel Free Press, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Nieuws over zorg en welzijn

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van zorg en welzijn. DuurzaamBedrijfsleven geeft inzicht in de laatste innovaties op het gebied van de duurzame zorgsector, zoals e-health, elektronische butlers en zorgrobots. Ook brengen we nieuws over medische doorbraken en proces-  en productverbeteringen in de zorgbranche, zoals de maatregelen die ziekenhuizen kunnen nemen om bijvoorbeeld voedselverspilling tegen te gaan en energie te besparen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Zorg & Welzijn