Slimme handschoen vertaalt gebarentaal naar tekst en spraak

smart gloves

06-10-2015 12:20 | Door: Fitria Jelyta

Een Britse student heeft een handschoen ontwikkeld waarmee slechthorenden gebarentaal kunnen vertalen naar tekst en spraak. De handschoen moet de communicatie tussen doven en mensen zonder gehooraandoening verbeteren.

De student aan het Goldsmiths College van de University of London heeft het prototype van de handschoen voorzien van een chip die de tekst transformeert naar spraak. Zo wil zij de communicatie tussen mensen met gehoor- en spraakaandoeningen en mensen zonder deze aandoeningen verbeteren.

De handschoen beschikt over vijf sensoren op de vingers. Deze sensoren brengen de vingerbewegingen bij gebarentaal in kaart. De handschoen is verder voorzien van een versnellingsmotor om handbewegingen te detecteren. Vervolgens worden de handgebaren via een computerprogramma vertaald naar tekst die op een scherm verschijnt.  

De student werkt momenteel aan een nieuwe versie van de handschoen, waarmee actuele vertaling van gebarentaal via een app op smartphones en tablets beschikbaar wordt.

Daarnaast wil de student de vertaling van gebarentaal voor sprekers van verschillende talen beschikbaar maken. Zo moet de handschoen gebarentaal vertalen naar bijvoorbeeld Arabische en Franse teksten. 

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Phys.org | Foto: Cecilia Jane Rucker, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Nieuws over zorg en welzijn

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van zorg en welzijn. DuurzaamBedrijfsleven geeft inzicht in de laatste innovaties op het gebied van de duurzame zorgsector, zoals e-health, elektronische butlers en zorgrobots. Ook brengen we nieuws over medische doorbraken en proces-  en productverbeteringen in de zorgbranche, zoals de maatregelen die ziekenhuizen kunnen nemen om bijvoorbeeld voedselverspilling tegen te gaan en energie te besparen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Zorg & Welzijn