Rockstart selecteert start-ups voor digitale zorginnovaties

sociale zorgrobot Tinybots

06-10-2015 18:32 | Door: Fitria Jelyta

Rockstart heeft tien deelnemers geselecteerd voor het Digital Health Accelerator Program. Met het programma ondersteunt het Amsterdamse bedrijf start-ups om digitale zorginnovaties mogelijk te maken.

Rockstart heeft tien start-ups in de zorg en gezondheid geselecteerd voor deelname aan de Digital Health Accelerator in Nijmegen. De helft van de deelnemende start-ups is afkomstig uit Nederland.

Een van de geselecteerde start-ups is Tinybots. Dit Nederlandse bedrijf ontwikkelt kleine sociale robots die ouderen met dementie ondersteunen. De robots bieden cognitieve therapie en gesproken instructies voor dagelijkse taken.

Ook Mount hoort bij de selectie van het programma. De Nederlandse start-up heeft een gebruiksvriendelijke app ontwikkeld die is gekoppeld aan het Elektronisch Patiëntendossier (EPD). Dit biedt inzicht en transparantie in de besluitvorming voor patiënten, artsen en zorginstellingen. Het systeem van Mount wordt al toegepast in het Amsterdam Medisch Centrum.

Rockstart ontwikkelde het Digital Health Accelerator Program voor innovatieve jonge ondernemers in de zorg en gezondheid. Deelnemers krijgen onder meer een investering van € 20.000 en toegang tot een uitgebreid en internationaal netwerk.  

Health Valley

Het Digital Health-programma is de eerste accelerator van Rockstart die buiten Amsterdam plaatsvindt. Naast de investering en toegang tot een internationaal netwerk, krijgen de deelnemende ondernemers de beschikking over een kantoorruimte in de Novio Tech Campus in Nijmegen.

De campus is gevestigd in de Nijmeegse Health Valley. Dat is een netwerk van zevenhonderd kennisinstellingen en bedrijven die technologische innovaties in de gezondheidszorg stimuleren.

Naast de Digital Health-accelerator, heeft Rockstart ook programma’s ontwikkeld om start-ups in Smart Energy en Web & Mobile te ondersteunen. 

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Rockstart | Foto: Tinybots (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Nieuws over zorg en welzijn

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van zorg en welzijn. DuurzaamBedrijfsleven geeft inzicht in de laatste innovaties op het gebied van de duurzame zorgsector, zoals e-health, elektronische butlers en zorgrobots. Ook brengen we nieuws over medische doorbraken en proces-  en productverbeteringen in de zorgbranche, zoals de maatregelen die ziekenhuizen kunnen nemen om bijvoorbeeld voedselverspilling tegen te gaan en energie te besparen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Zorg & Welzijn