Materialise schaalt op met 3D-printimplantaten

surgical instruments

14-10-2015 18:09 | Door: Fitria Jelyta

Het Belgische 3D-printbedrijf Materialise gaat samenwerken met implantatenfabrikanten om 3D-geprinte en gepersonaliseerde orthopedische implantaten beschikbaar te maken in de zorg.

Dat meldt 3dprint.comMaterialise startte het bedrijf Mobelife om zorgorganisaties te helpen bij het implementeren van 3D-printtechnologie voor orthopedische implantaten, zoals knie- en heupimplantaten. Zo gaat het Belgische bedrijf 3D-geprinte en gepersonaliseerde implantaten beschikbaar maken voor verschillende zorginstellingen.

Afgelopen week heeft Mobelife aangekondigd samen te gaan werken met de Engelse orthopedische implantatenfabrikant JRI Orthopaedics. De Engelse fabrikant gaat zijn implantaatassortiment uitbreiden met de gepersonaliseerde heupprotheses van Mobelife.

Kniemodellen

Daarnaast is Materialise een samenwerking aangegaan met het Australische bedrijf Global Orthopaedic Technology. Hiermee wil Global Orthopaedic de 3D-geprinte kniemodellen van Materialise beschikbaar maken. Met deze modellen kunnen chirurgen zich beter voorbereiden op gecompliceerde knieoperaties.

Materialise zegt met deze samenwerkingen de 3D-geprinte implantaten verder te kunnen ontwikkelen naar de behoeftes van zowel patiënten als chirurgen. 

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Materialise, 3dprint.com | Foto: Artur Bergman, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Nieuws over zorg en welzijn

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van zorg en welzijn. DuurzaamBedrijfsleven geeft inzicht in de laatste innovaties op het gebied van de duurzame zorgsector, zoals e-health, elektronische butlers en zorgrobots. Ook brengen we nieuws over medische doorbraken en proces-  en productverbeteringen in de zorgbranche, zoals de maatregelen die ziekenhuizen kunnen nemen om bijvoorbeeld voedselverspilling tegen te gaan en energie te besparen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Zorg & Welzijn