Computerprogramma voorspelt effect gehoorimplantaat

hearing

15-10-2015 07:31 | Door: Fitria Jelyta

Amerikaanse wetenschappers hebben een computerprogramma ontwikkeld dat het effect van een gehoorimplantaat voorspelt bij kinderen met een gehooraandoening. 

Dat meldt Medicalnewstoday. Volgens de onderzoekers van het Cincinnati Children’s Hospital Medical Center is het computermodel een praktische tool om beter te testen of het gehoor van patiënten met een aandoening verbetert na een cochleair implantaat.

Het computermodel analyseert data van MRI-scans van kinderen met en zonder een gehooraandoening. Tijdens een gehoortest geven de MRI-scans de bloedstroom aan in de hersenen van de kinderen.

Vervolgens maakt het programma een voorspelling van welke kinderen met een gehooraandoening baat hebben bij een gehoorimplantaat. 

Verder ontwikkelen

Door het voorspellen van het effect van een gehoorapparaat, moet het programma het aantal ingrijpende implantaatoperaties verminderen. De wetenschappers gaan het programma verder ontwikkelen, zodat artsen beter geïnformeerde beslissingen kunnen nemen over het al dan niet aanbrengen van een gehoorimplantaat.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Medicalnewstoday | Foto: Ben Husmann, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Nieuws over zorg en welzijn

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van zorg en welzijn. DuurzaamBedrijfsleven geeft inzicht in de laatste innovaties op het gebied van de duurzame zorgsector, zoals e-health, elektronische butlers en zorgrobots. Ook brengen we nieuws over medische doorbraken en proces-  en productverbeteringen in de zorgbranche, zoals de maatregelen die ziekenhuizen kunnen nemen om bijvoorbeeld voedselverspilling tegen te gaan en energie te besparen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Zorg & Welzijn