Thuisprikmedewerkers werken efficiënter met nieuwe software

bloedprikken

16-10-2015 07:12 | Door: Fitria Jelyta

Medlon medische diagnostiek plant binnenkort het werk van thuisprikmedewerkers centraal via een digitaal platform van softwareontwikkelar helpLine. Dit moet het werk van de zorgmedewerkers efficiënter maken.

De Careware planning- en registratieplatform van helpLine plant voor thuisprikmedewerkers de meest optimale routes van huisbezoeken. Door de centrale en efficiënte planning wordt de werkdruk beter verdeeld en zijn er minder arbeidsuren nodig zijn voor het plannen.

Medlon kan zo het zorgpersoneel voor andere taken inzetten om de kwaliteit van zorg verder te verbeteren. Daarnaast kan het systeem tegenslagen op een route oplossen door een andere medewerker via de Careware in te plannen.

Het laboratorium wil de Careware verder inzetten om patiënten beter te informeren over de diensten die zij levert. Het systeem kan een patiënt bijvoorbeeld informeren over de verwachte aankomsttijd van een medewerker.

Bloedanalyses thuis uitvoeren

De Careware platform van helpLine is voorzien van een app voor iOS en Android. Door gebruik te maken van compacte analyseapparaten en de Careware app, wil Medlon in de toekomst vaker bloedanalyses uitvoeren bij de patiënt thuis. De app maakt het mogelijk om testuitslagen direct door te voeren naar het centrale systeem van de zorginstelling. 

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Medlon, Medicalfacts | Foto: Thirteen of Clubs, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Nieuws over zorg en welzijn

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van zorg en welzijn. DuurzaamBedrijfsleven geeft inzicht in de laatste innovaties op het gebied van de duurzame zorgsector, zoals e-health, elektronische butlers en zorgrobots. Ook brengen we nieuws over medische doorbraken en proces-  en productverbeteringen in de zorgbranche, zoals de maatregelen die ziekenhuizen kunnen nemen om bijvoorbeeld voedselverspilling tegen te gaan en energie te besparen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Zorg & Welzijn