Dagelijks het meest relevante duurzame nieuws in je inbox?

 

Door te registreren aanvaard je het privacy beleid

Sector: Agri-food

Banaan van Plus is vanaf nu klimaatneutraal

20-09-2019 14:30 | Door: Albert Biondina | 0 reacties

De bananen van Plus zijn vanaf nu klimaatneutraal. Samen met fruitleverancier Fyffes en technologiebedrijf SIM heeft de winkelketen met behulp van blockchaintechnologie de productieketen van de banaan inzichtelijk gemaakt. De blockchaintechnologi...

Future Food Lab moet het meest duurzame restaurant van Nederland worden

13-09-2019 15:00 | Door: Albert Biondina | 0 reacties

Een universitaire proeftuin, waar geëxperimenteerd wordt met een gezond, lekker en duurzaam restaurantaanbod. Dat moet 'Future Food Lab' worden, een nieuwe samenwerking tussen de Universiteit Utrecht en service-organisatie Sodexo. Sodexo wil samen m...

Plus verkoopt alleen nog vlees van Nederlandse varkens

12-09-2019 17:41 | Door: Bas Joosse | 0 reacties

Supermarktketen Plus verkoopt vanaf half oktober alleen nog varkensvlees van Nederlandse varkenshouders. Veertien varkenshouders gaan het vlees leveren. In de nieuwe samenwerking is één van de doelen om de milieu-impact van varkensvlees te verlagen....

Lidl ontwikkelt eigen duurzame chocoladereep

09-09-2019 15:19 | Door: Bas Joosse | 0 reacties

Supermarktketen Lidl brengt eigen duurzame chocoladerepen op de markt. De cacao voor de chocola wordt rechtstreeks van boeren in Ghana ingekocht. De ‘Way to Go’-chocoladereep is verkrijgbaar in vier smaken. Lidl gebruikt voor de chocoladereep cac...

Dit is de eerste energie-circulaire supermarkt van Nederland

04-09-2019 17:36 | Door: Emma Rotman | 0 reacties

1.766 zonnepanelen, warmte-koudeopslag met behulp van heipalen en restwarmte van koelingen: bij Lidl Zero blijft de energierekening op nul. DuurzaamBedrijfsleven nam een kijkje in de eerste energie-circulaire supermarkt van Nederland. Op het eers...

CEO Carlsberg: "Ik ben geen geïnternaliseerde wereldverbeteraar"

02-09-2019 09:15 | Door: Hidde Middelweerd | 0 reacties

Als CEO van FrieslandCampina zette Cees ’t Hart duurzaamheid prominent op de agenda van de zuivelcoöperatie. In 2015 heeft hij een vergelijkbaar traject in gang gezet bij het Deense Carlsberg. Maar ’t Hart is geen geïnternaliseerde wereldverbeteraar...

IPCC bepleit beter landgebruik voor klimaatverandering

30-08-2019 14:30 | Door: Bas Joosse | 2 reacties

De manier waarop wereldwijd het land gebruikt wordt, moet aangepast worden. Als dat niet gebeurt, kan dat verstrekkende gevolgen hebben voor de klimaatverandering en daarmee ook de voedselzekerheid. Dit stelt het International Panel on Climate Chang...

Hitte en droogte zorgen voor verzilting. Is zoutwaterlandbouw het antwoord?

28-08-2019 12:50 | Door: Emma Rotman | 1 reacties

De aanhoudende droogte in Nederland zorgt voor toenemende verzilting. Steeds meer zout water dringt ons land binnen. De landbouw moet zich daarop aanpassen, stelt onderzoeker Gerard van der Linden van Wageningen University & Research (WUR). Bijv...

Hittegolf: wat betekent klimaatverandering voor Nederland waterland

27-08-2019 08:00 | Door: Emma Rotman | 0 reacties

Wetenschappers zijn het erover eens: door klimaatverandering krijgt Nederland steeds meer te maken met droogte. Wat betekent dat voor de landbouw? En wat zijn de oplossingen? Droogte-expert Niko Wanders van de Universiteit Utrecht geeft uitleg. “Mij...

Hak zet proef met Nederlandse kikkererwten door

21-08-2019 10:56 | Door: Bas Joosse | 0 reacties

Groentefabrikant Hak laat ook dit jaar kikkererwten groeien in Nederland. Een eerste proef in 2018 was zeer succesvol en wordt daarom ook dit jaar voortgezet. In Zeeland worden door telers van Hak sinds een paar jaar ook kidneybonen verbouwd. Kid...