Dagelijks het meest relevante duurzame nieuws in je inbox?

 

Door te registreren aanvaard je het privacy beleid

Sector: Agri-food

Meervoudig ruimtegebruik verlicht de druk op het landschap: vijf oplossingen

12-11-2019 12:17 | Door: Emma Rotman | 0 reacties

Zonneparken, windmolens, distributiecentra en intensieve landbouw; ons landschap verandert in rap tempo. Het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) pleit ervoor om het landschap meer aandacht te geven bij het plannen van projecten die de omgeving beï...

Metro farm: ondergronds voedsel én schone lucht produceren

08-11-2019 17:37 | Door: Emma Rotman | 1 reacties

Tien miljard mensen voeden in 2050; om dat voor elkaar te krijgen hebben we veel ruimte nodig voor voedselproductie. In Korea hebben ze een oplossing: metro farms. Deze vorm van stadslandbouw in metrostations maakt effectief gebruik van onbenutte ru...

Eerste recyclebare kaasverpakking bespaart 300.000 kilo plastic

01-11-2019 09:39 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl | 0 reacties

FrieslandCampina’s hersluitbare verpakking voor plakjes kaas wordt volledig recyclebaar. De introductie van de nieuwe verpakking moet zorgen voor een reductie van ruim 300.000 kilo plastic per jaar. Volgens FrieslandCampina is het de eerste keer...

Kipster en Lidl maken gehakt van 'leghaantjes'

31-10-2019 16:30 | Door: Albert Biondina | 0 reacties

Supermarktketen Lidl brengt samen met duurzaam kippenhouder Kipster gehaktballen op de markt die gemaakt zijn van zogenaamde leghaantjes; de anders als waardeloos beschouwde haantjes. Vlees- en legkippen (en hanen) Natuurlijk kunnen ook de han...

80 hectare herbebossen in 8 uur; dit Amerikaanse bedrijf plant bomen met drones

30-10-2019 16:11 | Door: Albert Biondina | 0 reacties

Volgens Droneseed CEO Grant Canary verbrandt een bomenplanter in een werkdag evenveel calorieën als wanneer hij of zij twee marathons zou lopen. Om op grote schaal te kunnen herbebossen zet het Amerikaanse bedrijf drones in om bomen te planten. D...

HAK brengt gecertificeerd duurzame rode kool op de markt

24-10-2019 14:49 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl | 0 reacties

Minister Carola Schouten (landbouw, natuur en voedselkwaliteit) nam deze week de allereerste gecertificeerd duurzame pot rode kool van HAK in ontvangst. De rode kool is ‘On the way to PlanetProof’-gecertificeerd, wat betekent dat de groente op duurz...

Boeren over duurzame landbouw: “De waarde van voedsel moet omhoog”

21-10-2019 07:00 | Door: Emma Rotman | 0 reacties

Tien miljard mensen voeden in 2050 én de milieu-impact van de voedselproductie omlaag brengen. Een enorme opgave, die grote gevolgen heeft voor de manier waarop we ons voedsel produceren. Voor Rabobank de reden om met boeren, overheid, startups en p...

Genetische modificatie: het succes van een aubergine in Bangladesh

16-10-2019 12:59 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl | 0 reacties

Het is vandaag wereldvoedseldag. De wereld staat voor de enorme taak, in 2050 tien miljard mensen te voeden. Hebben we daarvoor genetisch gemodificeerd voedsel nodig? Alle Bruggink, partner bij Bio Based Press  en Diederik van der Hoeven, journalist...

Opinie: PAS (Programma Aanpak Stikstof) op de plaats, hoe verder?

16-10-2019 12:24 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl | 0 reacties

Veel partijen in de bouwsector worstelen met de onzekerheid die is ontstaan na de vernietiging van het PAS (Programma Aanpak Stikstof), waardoor veel projecten nu stil liggen. Voor Yoeri Schenau, programmamanager duurzaamheid bij Arcadis, een goede...

Zeewier: het voedsel van de toekomst

15-10-2019 09:00 | Door: Emma Rotman | 0 reacties

Gezond, duurzaam en lekker: als het aan voedselproducent Seamore ligt, krijgt zeewier een vaste plek op ons menu. De producten van Seamore liggen na een veelbelovende start al in enkele Europese supermarkten. Maar hoe krijg je het bij iedereen op he...