Schrijf je in voor de nieuwsbrief

 

Door te registreren aanvaard je het privacy beleid

Sector: Agri-food

Monniken pionieren met waterzuivering in tropische kas

16-10-2018 10:02 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl | 0 reacties

Abdij Onze Lieve Vrouw van Koningshoeven is een plek waar stilte en contemplatie een grote rol spelen. Maar wie denkt dat de monniken er een ingedut bestaan leiden, heeft het mis. Ze brouwen er het abdijbier La Trappe Trappist en innoveren er daarbi...

Kipster gaat internationaal opereren met Belgische stal

14-10-2018 09:51 | Door: Bas Joosse | 0 reacties

De diervriendelijke kippenboerderij Kipster breidt uit over de grens. In 2019 opent het bedrijf een kippenstal in België. In Nederland zorgen sinds vorig jaar 24.000 kippen voor een productie van 7,5 miljoen eieren. “We waren zo gecharmeerd door...

Trouw Duurzame 100 in 10 podcasts: Dit zijn de duurzame influencers van 2018

13-10-2018 11:07 | Door: Rianne Lachmeijer | 0 reacties

Dagblad Trouw komt elk jaar op de Dag van de Duurzaamheid met de Duurzame 100. Ecoloog  Louise Vet eindigt dit jaar op nummer een. "Poep is goud voor de circulaire economie", stelde zij eerder. Leer haar en negen andere duurzame influencers kennen d...

Duurzame teelt: aan de slag met bodemgezondheid

10-10-2018 11:00 | Door: Joyce de Thouars | 0 reacties

Duurzame teelt verlaagt de milieu-impact van de akkerbouw, maar levert ook meer op voor de teler. Lamb Weston / Meijer neemt het voortouw in de aardappelsector en werkt samen met telers om het onlangs gelanceerde duurzame teeltplan van de grond te k...

Onderzoek 'werkelijke kosten': traditioneel stukje vlees moet drie keer zo duur zijn

10-10-2018 09:33 | Door: Martijn van der Donk | 0 reacties

Wat is de werkelijke prijs van ons voedsel als we ook de kosten van milieubelasting meerekenen? Overschakelen naar een nieuw prijsmodel waarin deze 'werkelijke kosten' worden meegenomen, is volgens diverse experts een belangrijke voorwaarde om de vo...

Ook Zuid-Holland zet in op korte voedselketen

05-10-2018 15:51 | Door: Sanne Bode | 1 reacties

Gezond, duurzaam en betaalbaar eten voor iedereen. Dat is de ambitie van de provincie Zuid-Holland. Hiervoor moet de voedselketen op de schop. De provincie wil het bestaande voedselsysteem ombuigen en waar nodig afbreken. Op die manier kan worden to...

Steeds meer sectoren keren zich tegen palmolie

02-10-2018 10:58 | Door: Rianne Lachmeijer | 2 reacties

Aegon Nederland belegt niet langer in palmolie. Aegon is niet de eerste verzekeraar die investeringen in deze sector uitsluit. Eerder koos ASR ervoor om niet langer geld in de palmolie-industrie te steken. Het thema speelt niet alleen onder verzeker...

Rivierenland van start met project voor lokale producten

28-09-2018 15:47 | Door: Sanne Bode | 0 reacties

Gemeenten  in Rivierenland starten met een project ‘Lekker Lokaal Rivierenland’ waarbij ondernemers en overheden de korte voedselketens in eigen regio stimuleren. Het doel van dit project is om makers van streekproducten in contact te brengen met lo...

Bodemgezondheid staat centraal bij Soil Food Week

26-09-2018 11:39 | Door: Sanne Bode | 0 reacties

Deskundigen vanuit de hele wereld buigen zich samen met agrariërs en consumenten over het belang van bodemgezondheid tijdens de eerste editie van de Soil Food Week. Het meerdaagse evenement wordt van 10 tot en met 13 oktober in Friesland georganisee...

Carbon Farming biedt nieuwe kansen voor CO2-opslag

24-09-2018 17:00 | Door: Martijn van der Donk | 2 reacties

Bij CO2-opslag wordt vaak gedacht aan opslag ondergronds of onder de zeebodem. Het opslaan van koolstof in boerenland biedt echter ook veel mogelijkheden. In het project Carbon Farming gaat Land- en tuinbouworganisatie ZLTO met zes partners werken a...