05-03-2013 11:10 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

McDonald’s investeert de komende vijf jaar $6,5 mln (€4,9 mln) in koffieboeren uit Guatemala, om de productie van duurzame koffie te stimuleren.

’s Werelds grootste fastfoodketen wil de 13.000 koffieboeren uit het Centraal-Amerikaanse land helpen om aan de groeiende vraag naar hoogwaardige Arabica bonen te voldoen. McDonald’s gebruikt deze bonen in zijn premium-roast koffie, waarvan de verkoop sinds 2006 in de Verenigde Staten is verdubbeld. Koffie is populair in de VS: het vertegenwoordigt volgens analisten zo’n 7 procent van de totale omzet.

De Guatemalteekse boeren zullen getraind worden om de koffiebonen op een ‘gecertificeerde’ manier te verbouwen, die zowel een goede uitwerking heeft op de inkomsten als voor de landbouwgrond en het milieu. “Een van de belangrijkste doelen van ons bijstandsprogramma is om de productie van de boeren te vergroten,” laat McDonald’s echter weten.

De extra training komt op een goed moment, omdat er op dit moment een schimmelziekte heerst in Centraal-Amerika, maar ook in Mexico en Peru. De productie van koffiebonen dreigt dit seizoen in deze regio’s fors lager uit te vallen. McDonald’s belooft in ieder geval de boeren uit Guatemala in deze zwarte tijden met experts de ondersteunen.

Bron: Bloomberg

Foto: Nestlé via Flickr.com