09-12-2015 07:49 | Door: Chris Thijssen

Danone gaat samen met Veolia zijn afval- en watermanagement, duurzame landbouw en energie-efficiëntie verbeteren. De eerste projecten starten in 2016.

De samenwerking is onderdeel van het nieuwe klimaatbeleid van Danone, waarmee de producent toewerkt naar een CO2-neutrale bedrijfsvoering in 2050. Zowel Danone als Veolia stellen dat het essentieel is om consumptie- en afvalmanagement te veranderen en over te gaan naar een circulaire economie.

De twee bedrijven willen door de uitwisseling van hun expertise innovatieve oplossingen op het gebied van water- en afvalmanagement, duurzame landbouw en energie-efficiëntie. Het veiligstellen van de toegang tot watervoorraden en duurzaam beheer van plastic verpakkingen hebben prioriteit.

Recycling en biobrandstof

Danone en Veolia hebben al enkele projecten op het oog die vanaf 2016 in Frankrijk, waar beide bedrijven hun hoofdkantoor hebben, en in andere landen worden uitgerold. Een van deze projecten is de ontwikkeling van zero liquid discharge-fabrieken die optimale recycling van water mogelijk maken.

Daarnaast willen de bedrijven productie-units voor gerecycled plastic realiseren voor een veilige aanvoerbron. Andere circulaire economie-projecten zitten nog in de pijplijn. Zo willen de bedrijven biogas produceren door bio-fabrieksafval te combineren met mest van lokale boerderijen. Daarnaast is het de bedoeling dat Danone meer gebruik gaat maken van alternatieve energiebronnen.

Bron: Danone | Foto: Danone (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)