05-01-2016 07:27 | Door: Chris Thijssen

Europese ministers krijgen tijdens de bijeenkomsten rondom het Nederlands voorzitterschap van de Europese Unie maaltijden van de Veghelse culinair dienstverlener Hutten. Het bedrijf won de openbare aanbesteding.

Nederland is van 1 januari tot en met 30 juni 2016 voorzitter van de Europese Unie. Voor verschillende informele en formele bijeenkomsten in Nederland verzorgt Hutten het meubilair, de aankleding van conferenties en alle cateringactiviteiten.

“We vinden het fantastisch dat we tijdens deze voor Nederland zo belangrijke gebeurtenis ons unieke concept mogen tonen dat gaat om oprechte gastvrijheid en duurzaam en gezond voedsel”, zegt Annemarie Driessen, Corporate Storyteller bij Hutten. “We kunnen het beste van onze eventcatering en ons duurzame huislabel De Guijt, waarvoor we samenwerken met geselecteerde boeren, samenbrengen. We hebben er ontzettend veel zin in."

Met het winnen van de aanbesteding van het contract laat Hutten zeven andere partijen achter zich. Welk bedrag er met de gunning is gemoeid, mag het bedrijf niet bekendmaken.

Verspillingsfabriek

Hutten opent in maart zijn nieuwe Verspillingsfabriek, waar het bedrijf wekelijks minimaal 30 ton voedselresten gaat verwerken tot nieuwe producten, zoals soep. Omdat de Verspillingsfabriek een aparte bedrijfstak van Hutten is, krijgen de Europese ministers deze soepen en andere producten uit de fabriek niet voorgeschoteld.

Bron: Hutten, TenderNed | Foto: matchfitskills, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)