13-01-2016 19:15 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Nieuwe onderzoekscentra in het Midden-Oosten vormen de omgeving van een tests voor duurzamer watergebruik in de tuinbouw, bedacht door het onderzoekscentrum van Universiteit Wageningen.

Tuinbouwkassen in landen als Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten gebruiken veel water om de planten te voorzien van water, maar ook om ze te koelen. Wageningen UR onderzoekt technieken om dit waterverbruik te verminderen.

De steden Riyad en Abu Dhabi vormen de omgeving waar de komende vijf jaar verschillende onderzoeken uitgevoerd gaat worden. De onderzoekscentra die daar geplaatst zijn, zijn in samenwerking met Bom Group en de afdeling Glastuinbouw van Wageningen ontworpen om de onderzoeken te kunnen uitvoeren.

De komende vijf jaar focust het onderzoek op de kennis die er nodig is om duurzame en biologische kassen te bouwen in Saoedi-Arabië en Verenigde Arabische Emiraten. Naast het watergebruik minderen, wilt het onderzoekscentrum van Wageningen ook minder chemische bestrijdingsmiddelen gebruiken en meer biologische bestrijding inzetten.

 

 

Bron: Wageningen UR | Foto: Thomas Bresson Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)