16-09-2016 13:34 | Door: Chris Thijssen

De Vegetarische Slager opent vrijdag zijn eerste vestiging in Berlijn. Nog dit jaar volgt er een tweede ‘slagerij’ in de Duitse hoofdstad.

Der Vegetarische Metzger, zoals de Berlijnse locatie gaat heten, is net zoals de vestiging in Nederland een ‘ambachtelijke vegetarische slagerij’, zei oprichter Jaap Korteweg eerder bij DuurzaamBV Radio.

“In die zin is dat uniek wat we doen, want wat je natuurlijk gezien hebt de laatste jaren, zijn toch fabrieksproducten. Maar bij ons is de basis een ambachtelijke vegetarische slagerij en van daaruit ontwikkelde producten en vervolgens schalen we ze op. En dat levert een ander resultaat op dan het omgekeerde, dus dat je in een keer begint met die grootschalige productie”, aldus Korteweg.

‘Vega-hoofstad’

Met de nieuwe locatie in Berlijn speelt De Vegetarische Slager in op de vraag naar vegetarische producten in Duitsland. Volgens het bedrijf is Berlijn met 80.000 veganisten de ‘vega-hoofdstad’ van de wereld. Om die reden wil De Vegetarische Slager nog dit jaar een tweede vestiging in de Duitse hoofdstad openen.

Om zijn productie op te schalen, opent De Vegetarische Slager begin 2017 een nieuwe fabriek in Breda, met een capaciteit van circa 50 miljoen maaltijden per jaar.

Bron: De Vegetarische Slager | Foto: Emily Allen, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)