30-09-2016 13:31 | Door: Chris Thijssen

De Vegetarische Slager brengt samen met Unox het nieuwe product ‘gehacktballetjes’ in satésaus op de markt.

Het product is vanaf 1 oktober, World Vegetarian Day, beschikbaar in de meeste supermarkten. Volgens Jaap Korteweg, oprichter van De Vegetarische Slager is de samenwerking met Unilever, moederbedrijf van Unox, een ‘belangrijke mijlpaal’.

“Unilever bereikt met zijn producten meer dan een miljard mensen en deze stap samen met Unox zal het voor nog meer mensen aantrekkelijk maken om laagdrempelig met vegetarisch eten kennis te maken”, zegt Korteweg in een persbericht.

Duurzame vleesvervangers

Met de samenwerking met De Vegetarische Slager speelt Unilever, moederbedrijf van Unox, naar eigen zeggen in op de verwachting dat het aantal mensen dat vlees eet de komende jaren afneemt. “Wij zijn uit onderzoek dat meer consumenten af en toe kiezen voor vleesvervangers”, zegt Martijn Morsink, marketingmanager van Unox.

“Om die reden zijn wij de samenwerking gestart met De Vegetarische Slager en kunnen wij Unox-klanten met kwalitatief hoogwaardige vegetarische producten kennis laten maken. Daarnaast is dit de eerste vleesvervanger in het vleesconservenschap in de supermarkt.”

Vegetarische rookworst

Of De Vegetarische Slager samen met Unilever ook andere producten op de markt gaat brengen, is nog niet bekend.

Volgens Evelien van de Glind, verantwoordelijk voor marketing & communicatie bij De Vegetarische Slager, heeft het bedrijf echter wel een wens. “We willen heel graag een vegetarische rookworst ontwikkelen. Ik sluit niet uit dat we dat gaan doen”, zegt Van de Glind DuurzaamBedrijfsleven Media.

Jaap Korteweg van De Vegetarische Slager was eerder te horen in DuurzaamBV Radio. Luister het gesprek hier terug:

Bron: De Vegetarische Slager | Foto: De Vegetarische Slager (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)