24-11-2016 18:02 | Door: Chris Thijssen

The Climate Corporation (TCC), onderdeel van Monsanto, heeft het Estse bedrijf VitalFields overgenomen. Hiermee begeeft Monsanto zich op de Europese markt van precisielandbouw.

Dat schrijft BoerenBusiness.nl. VitalFields in Talinn ontwikkelt bedrijfsmanagementsoftware voor de agrarische sector in Europa. De software van het bedrijf is in zeven verschillende landen verkrijgbaar. Nog niet in Nederland, maar wel in onder meer Duitsland en Groot-Brittannië. Als het aan TCC ligt komen er snel meer landen bij.

Duurzame landbouw

“Onze visie is om één centraal digitaal platform voor boeren te ontwikkelen waarin ze alle oplossingen voor hun bedrijfsmanagement kunnen vinden”, zegt directeur Mike Stern van TCC, bij BoerenBusiness.nl. “We gaan nu kijken hoe we de tools van Vitalfields kunnen combineren met ons programma Climate FieldView.”

Het is de eerste Europese stap voor het bedrijf. Ook de CEO van Vitalfields, Martin Rand, ziet veel in de strategie van TCC waarbij gewerkt wordt naar één digitaal platform.

Duurzaam management

Simpel gezegd is het programma van VitalFields een managementsysteem dat alle gegevens voor zaaien en poten, spuiten en bemesten noteert. Het systeem is vooral bedoeld om de hoeveelheid papier te verminderen en ervoor te zorgen dat agrariërs altijd en overal bij de gegevens kunnen.

Lees ook op BoerenBusiness.nl:

Nieuwe DJI-drones worden vooral veiliger

Deutz-Fahr zet in op Internet of Things

Bron: BoerenBusiness.nl | Foto: Sveta Fedarava, via Unsplash Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)