03-03-2017 07:36 | Door: Chris Thijssen

Het Zwitserse Nestlé en Franse Danone investeren gezamenlijk in de ontwikkeling van biobased plastic flessen, gemaakt van bijvoorbeeld zaagsel.

Dat schrijft de Financial Times.

Duurzaam plastic

Volgens de krant steken de bedrijven een onbekend bedrag in het Californische biotechbedrijf Origin Materials. Die investering moet de ontwikkeling van plastic gemaakt van afval, zoals zaagsel, oud karton of gewasresiduen, in plaats van petroleum versnellen.

Van die plastics willen de bedrijven flessen maken, voor onder meer hun mineraalwatermerken. Zo heeft Nestlé onder meer het merk Perrier en Danone het merk Evian in het portfolio.

Duurzame flessen

“Ik zou zeggen dat op de lange termijn 100 procent van onze flessen wordt gemaakt zonder een druppel olie”, zegt Frederic Jouin, head of research and development for plastic materials bij Danone, tegen de Financial Times.

De bedrijven hopen in 2020 commerciële hoeveelheden van flessen, die bijna volledig zijn gemaakt van deze nieuwe duurzame plastics, te produceren. Het is nog niet duidelijk welke producten in deze flessen zullen worden verkocht.

Danone en Nestlé zeggen daarnaast van plan te zijn om de technologie beschikbaar te maken voor de gehele drankenindustrie.

Bron: Financial Times | Foto: monticello / Shutterstock.com