13-04-2017 12:11 | Door: Chris Thijssen

Het kabinet maakt € 5 mln vrij voor het innovatieprogramma Seaweed for Food and Feed, dat woensdag van start ging. Doel van het project is de ontwikkeling van duurzame zeewierteelt voor humane en dierlijke voeding.

Staatssecretaris Van Dam van Economische Zaken gaf woensdag het startschot voor het innovatieprogramma, meldt de Rijksoverheid. Volgens de staatssecretaris sluit het programma aan bij de inzet van het kabinet om de beschikbaarheid en aantrekkelijkheid van plantaardige producten, zoals zeewier, te verhogen.

“Zeewier is de groente van de toekomst: duurzaam en gezond. Veel mensen weten nog niet dat zeewier niet alleen lekker is, maar ook makkelijk kan worden bereid”, zegt Van Dam in een persbericht. “Met het innovatieprogramma zetten we in op nieuwe voedselproducten die duurzaam worden geproduceerd en die aantrekkelijk zijn voor een breed publiek.”

Duurzaam zeewier in Scheveningen

De start van het programma vond plaats tijdens het oogstfeest ‘Buitengewoon Zeewier’ van de Stichting Noordzeeboerderij. Deze boerderij liet vorig jaar een zeewier-proefboerderij voor de kust van Scheveningen te water. Inmiddels blijkt dat het zeewier in de Scheveningse kust zich goed ontwikkelt.

Bron: Rijksoverheid | Foto: Shutterstock.com