02-05-2017 09:11 | Door: Chris Thijssen

Het Braziliaanse chemieconcern Braskem heeft een voedselverpakking ontwikkeld die van kleur verandert als het voedsel in de verpakking bedorven is. Dat moet voedselverspilling terugdringen.

De verpakking gebruikt specifieke indicatoren om de status van de versheid van de inhoud van de verpakking aan de consument te tonen, meldt het bedrijf in een persbericht. Chemische stoffen die zijn toegevoegd aan de thermoplastische hars in de verpakking, reageren met deze indicatoren.

Wanneer de kwaliteit van een product verandert, verandert de verpakking van kleur om de consument te waarschuwen. Zo weet de consument wanneer een product nog eetbaar is, wat voedselverspilling kan beperken.

Voedselkwaliteit

Volgens Braskem, dat de technologie samen met de Amerikaanse Clemson University en de Braziliaanse Rio Grande do Sul Federal University ontwikkelde, kan de technologie worden gebruikt voor verpakkingen van bederfelijk voedsel in verschillende sectoren.

Patrick Teyssoneyre, global director for technology and innovation van Braskem, meent bovendien dat de gehele waardeketen van een product van de innovatie kan profiteren. “Dit geeft consumenten een grotere zekerheid als het gaat om kwaliteit van de producten die zij mee naar huis nemen, en tegelijkertijd, stelt dit bedrijven in staat om productintegriteit na productie te controleren, zowel tijdens transport of op het verkooppunt”, zegt Teyssoneyre in het persbericht.

Braskem presenteert de innovatie tijdens de vakbeurs Interpack, die van 4 tot en met 10 mei plaatsvindt in Düsseldorf.

Bron: Braskem | Foto: Shutterstock.com