13-06-2017 12:03 | Door: Chris Thijssen

De Brabantse insectenkweker Protix heeft van Aqua-spart, Rabobank, de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) en verschillende privé-investeerders een investering van € 45 mln ontvangen. De investering is bedoeld voor opschaling.

Protix kweekt in Dongen op grote schaal insecten voor vee-, aquacultuur- en diervoeding. De insecten zetten organische reststromen in hoog tempo om in eiwitten. Daarmee speelt het bedrijf in op de toenemende vraag naar eiwitten, als gevolg van de hard groeiende wereldbevolking.

Nieuwe markten aanboren

Door een toenemende vraag van trouwe klanten, zegt Protix nu klaar te zijn voor een nieuwe stap. “Dit is mogelijk gemaakt door investeringen en onze partners. Deze € 45 mln zal voor een groot gedeelte worden gebruikt om een nieuwe fabriek te bouwen om zo de productiecapaciteit te vergroten”, zegt Kees Aarts, CEO van Protix, in een persbericht.

“Protix zal zijn R&D gaan uitbreiden en zicht richten op het aanboren van nieuwe markten en andere insectensoorten. We zijn erg trots en zullen actief op zoek gaan naar de beste mensen en bedrijven om mee samen te werken.”

Lees ook:

Bron: Protix | Foto: Protix