23-08-2017 12:15 | Door: Chris Thijssen

Nederlandse akkerbouwers testen een nieuwe online weerstation van de Franse leverancier Sencrop. Via het weerstation kunnen telers informatie met hun collega’s in de regio delen.

Dat schrijft BoerenBusiness.nl. Het weerstation, dat neerslag, temperatuur, luchtvochtigheid, windsnelheid en windrichting meet, wordt al door ruim 1.000 Franse akkerbouwers gebruikt en wordt momenteel getest door een groep Nederlandse akkerbouwers. 

Bijzonder is de optie om weersinformatie met collega’s in de regio te delen. Door de informatie van weerstations op verschillende locaties aan elkaar te koppelen, ontstaat een goed beeld van de weersituatie in een regio.

Data koppelen en delen

Ook bestaat de mogelijkheid om data te koppelen aan specifieke adviessystemen. Met wie de gebruikers de informatie willen delen, bepalen zij zelf. Door deze optie is de Sencrop door individuele akkerbouwers te gebruiken, maar ook door studiegroepen of adviesbedrijven.

Realtime op smartphone

Verder onderscheidt het Sencrop-systeem zich door de precisie en betrouwbaarheid van de hoogwaardige slimme sensoren. De informatie die het weerstation met een gecertificeerde nauwkeurigheid meet, wordt via een LPWAN-netwerk verstuurd en is realtime inzichtelijk voor de akkerbouwer. Via een webapplicatie en/of een app wordt de actuele informatie cijfermatig en grafisch weergegeven.

Daarnaast is het mogelijk om zowel de historische informatie te raadplegen als een koppeling te maken met de weersverwachting voor de komende dagen.

Dit artikel verscheen eerder op BoerenBusiness.nl. Lees ook op deze site:

Bron: BoerenBusiness.nl | Foto: Shutterstock.com