24-08-2017 12:24 | Door: Chris Thijssen

Kimbal Musk, de broer van Tesla-CEO Elon Musk en eigenaar van stadslandbouwplatform Square Roots, heeft in een nieuwe investeringsronde $ 5,4 mln aan startkapitaal opgehaald. Daarmee wil Musk meer ondernemers trainen en zijn locaties uitbreiden.

Square Roots verbouwt voedselgewassen in lange, metalen containers. Het platform maakt gebruik van hydroponics, waarbij plantjes in een gecontroleerde omgeving groeien, waardoor bestrijdingsmiddelen niet nodig zijn.

Door het gesloten systeem is bovendien circa 95 procent minder water nodig in vergelijking met conventionele landbouw. Volgens het bedrijf kan elke container met deze aanpak meer dan 22 kilo bladgroenten per week produceren.

Duurzame voedselrevolutie

Onderdeel van Square Roots is het opleiden van jonge ondernemers, om een nieuwe generatie te creëren die werkt richting een duurzame voedselrevolutie. De nieuw opgehaalde financiering is dan ook bedoeld om een nieuwe groep voedselondernemers te trainen op het gebied van duurzame stadslandbouw.

Ook wil Square Roots, met momenteel één teeltlocatie in Brooklyn, New York, zijn ‘urban farms’ uitbreiden. “We bouwen aan een toekomst waarin iedereen op de planeet een directe relatie heeft met zijn boer – die lokaal voedsel produceert dat mensen kunnen vertrouwen”, schrijft Musk in een statement.

“Uiteindelijk betekent dit dat we in elke grote stad in Amerika een Square Roots-stadslandbouwcampus zullen plaatsen. We zijn nu in gesprek om onze volgende locatie te vinden.”

Bron: Square Roots | Foto: Shutterstock.com