27-10-2017 07:32 | Door: Chris Thijssen

Op het dak van de duurzame Kipster-stal in Venray liggen 1.097 zonnepanelen. Energiemaatschappij Engie maakt de stroom die deze panelen opwekken, beschikbaar voor consumenten.

De zogheten Kipster Stroom is vanaf vrijdag verkrijgbaar.

“De samenwerking met Kipster is een volgende stap in de energietransitie. Wij maken de zonne-energie van deze en andere duurzame ondernemers bereikbaar voor consumenten”, zegt Boudewijn Boeve van Engie, in een persbericht.

“De behoefte bij consumenten om te weten waar hun stroom vandaan komt, wordt steeds groter en Kipster Stroom past daarbij. Het tarief van onze lokale stroom is concurrerend. Wat betreft de leveringszekerheid is er geen verschil met andere stroomleveranciers.”

De Kipster-stal is volgens medeoprichter Ruud Zanders energiepositief: “We wekken veel meer stroom op dan we zelf verbruiken. Het is goed dat de stroom die wij opwekken niet anoniem verdwijnt in het net, maar dat consumenten bewust voor ons kunnen kiezen.”

Dierenwelzijn

De stal is ontworpen met de nieuwste technieken op het gebied van milieu, waarbij dierenwelzijn voorop staat. Zo biedt de boerderij legkippen en haantjes de mogelijkheid om aan twee kanten naar buiten te kunnen, in een buitentuin en binnentuin.

Discounter Lidl gaat onder meer de eieren uit de Kipster-stal verkopen. Deze eieren krijgen drie sterren van het Beter Leven-keurmerk van de Dierenbescherming. Ook voegt Lidl de Kipster-haantjes toe aan zijn assortiment. Hiermee voorkomt de retailer dat de haantjes direct na hun geboorte worden vergast.

Bron: Kipster | Foto: Kipster