01-12-2017 12:46 | Door: Chris Thijssen

Wat zijn de belangrijkste uitdagingen voor organisaties om duurzame slagen te maken? Meino Zandwijk, oprichter en eigenaar van dutch, ziet dat kortetermijndenken vaak veranderingen tegenhoudt bij grote bedrijven. In deze podcast pleit hij daarnaast voor meer jongeren op belangrijke plekken.

“De systemen, en of dat nou de financiële of de fiscale systemen zijn, of de manier waarop we met z’n allen denken te moeten reizen, dat houdt veel tegen”, stelt Zandwijk. Volgens hem zou ook het bewustzijn van duurzaamheid bij bedrijven kunnen worden vergroot.

Dat bewustzijn is met name bij de jongere generatie al wat meer aanwezig, vervolgt hij. “Ik ben zelf van de 50+-generatie en ik denk dat die heel erg acteert vanuit ‘seen it, done it, been there before’. Ik geloof in jongere generaties.”

Meer jonge mensen op belangrijke plekken zou dan ook ‘heel mooi’ zijn, vindt Zandwijk. “Je ziet dat een Trudeau en Macron, die veel jonger zijn, dat die inderdaad wat doortastender zijn. En uiteindelijk zitten die zeker met de consequenties van klimaatverandering. De macht moet worden gegrepen door alle jonge mensen, omdat het hun milieu is, hun eten, hun toekomst.”

Beluister de podcast: 

Nog meer gesprekken met Meino Zandwijk terugluisteren? Kijk dan hier