13-12-2017 07:42 | Door: Chris Thijssen

FrieslandCampina is in samenwerking met AB Vakwerk een pilot gestart om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar werk te begeleiden op melkveebedrijven. Het streven is om de pilot de komende twee jaar uit te breiden naar honderd arbeidsplaatsen bij leden-melkveebedrijven.

De pilot is een samenwerking tussen Arbeidsmarktregio Fryslân Werkt, AB Vakwerk en FrieslandCampina in de regio Zuidwest-Friesland en Centraal-Friesland. De ondertekening van de samenwerking vond plaats op het melkveebedrijf van Beant en Jolanda Dijkstra, die via de pilot ‘Inclusief ondernemen’ een nieuwe werknemer hebben aangenomen.

Duurzame melkveehouderij

FrieslandCampina staat naar eigen zeggen voor een duurzame melkveehouderij en wil samen met de leden-melkveehouders van waarde zijn in en voor de samenleving. Daarom wil het bedrijf duurzame arbeidsplaatsen bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bij leden-melkveehouders.

De pilot Inclusief ondernemen moet daar in de districten Zuidwest-Friesland en Centraal-Friesland invulling aan geven.

AB-Vakwerk en Arbeidsmarktregio, die ervaring hebben met de inzet van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, geven deelnemende leden-melkveehouders van FrieslandCampina begeleiding en scholing.

Bron: FrieslandCampina | Foto: Shutterstock.com