20-12-2017 09:48 | Door: Chris Thijssen

McDonald’s introduceert een veganistische burger op het menu van honderden vestigingen in Zweden en Finland. Een opvallende stap voor het fastfoodconcern. 

De McVegan, zoals de burger heet, is gemaakt van soja, meldt CNN. De burger ligt op een broodje, aangevuld met tomaat, sla, augurk, ui, ketchup, mosterd, olie en sandwichsaus zonder ei. De vleesloze burger is ontwikkeld in samenwerking met het Noorse bedrijf Orkla. De fastfoodketen verkoopt al langer een vegetarische burger.

McVegan

Met de verkoop van de veganistische burger speelt de fastfoodketen naar eigen zeggen in op de groeiende vraag naar plantaardig voedsel, dat beter is voor het milieu. “Omdat het hoofdingrediënt plantaardig is, wordt de McVegan gezien als een product met een lagere milieu-impact”, aldus McDonald's tegen CNN.

De burger komt in Zweden en Finland permanent op het menu te staan. Of en wanneer de veganistische burger ook in andere landen verkrijgbaar wordt, maakt McDonald’s niet bekend. 

Duurzame burgers

Het is maar de vraag of veganisten nu massaal naar de fastfoodketen trekken voor de McVegan. McDonald’s blijft een van de grootste vleesgebruikers ter wereld en biedt in principe geen gezond menu aan. De introductie van één duurzamere burger zal wellicht niet snel iets aan dat beeld veranderen.

Aan de andere kant heeft de retailer met zijn wereldwijde impact de mogelijkheid om het goede voorbeeld te geven en wellicht de standaard te zetten voor de burgers van de toekomst.

Lees ook:

Bron: CNN | Foto: McDonald's